Çelik: Öğretmenlerle ucuz konut projesi bugün başlamış değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2005 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlere yönelik "Ucuz Konut Projesi"nin bugün başlamış bir proje olmadığını belirterek, "Ankara Sincan'da öğretmenler için konut yapıyoruz. Anahtarlarını Ekim ayında teslim edeceğiz" dedi.
Bakan Çelik, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının başlama törenlerine katılmak üzere geldiği Kütahya'da, gazetecilerin, bugün bazı gazetelerde yer alan "Öğretmene ucuz konut" haberleriyle ilgili sorularını yanıtladı.
"Öğretmenlerle ilgili konut projelerimiz bugün başlamış değil" diyen Çelik, şöyle konuştu:
"Ankara Sincan'da, öğretmenler için konut yapıyoruz.
Anahtarlarını Ekim ayında teslim edeceğiz. Bu konutlarda çok cazip şartlar var biliyorsunuz. Cüzi bir peşinatla dairelerine sahip olacaklar ve daha sonra kira öder gibi ödemelerini yapacaklar. Şimdi bu şartları Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) inşaat yaptığı tüm illerimizde uygulamak istiyoruz. TOKİ Başkanı ile yakında masaya oturacağız. Biz ülkede bu durum için gerekli olan potansiyeli tespit ettik. Biz TOKİ'ye diyeceğiz ki 'Bize öncelikli olarak şu kadar daire verin. Öğretmenlerimiz bundan yararlansın'." Çelik, projeden Milli Eğitim Bakanlığı'nın diğer personelinin de yararlanıp yararlanamayacağı şeklindeki bir soruya da "Öncelikle öğretmenler, ama diğer bakanlık personeli de yararlanacak. Sincan'da yaptığımız dairelerde arsa İlksan'a ait olduğu için, öncelikli olarak İlksan üyelerine verdik" yanıtını verdi.
Öğretmenlerin hangi şartlarda konut sahibi olacaklarının sorulması üzerine de Milli Eğitim Bakanı Çelik, şöyle konuştu:
"Bu durum dairenin fiyatına göre değişir. Diyelim ki, 40 milyara mal olacak bir dairenin yüzde 20'si peşin, daha sonra bir yıl ödemesiz. Sincan'daki öyle oldu. Daha sonra, girdikten sonra o ildeki kira fiyatlarını geçmemek kaydıyla taksitlendireceğiz. Eğer TOKİ ile bu anlaşmaya varabilirsek, bu öğretmenlerimiz için çok faydalı olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber