CHP, Meclis'i toplantıya çağıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2005 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin, bir süreden beri çok tehlikeli bir çatışma ortamına sürüklenmekte olduğunu ve bu gelişmeyi CHP olarak derin bir kaygıyla izlediklerini belirterek, ''TBMM'yi, bu değerlendirmelerin yapılabileceği, hükümetin tutarsız tutumunun değerlendirilebileceği bir toplantıya çağırmayı kararlaştırmış bulunuyoruz'' dedi.

MYK üyeleri, grup başkanvekilleri ile grup yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ortak toplantının ardından açıklama yapan Baykal, Türkiye'nin bir süreden beri çok tehlikeli bir çatışma ortamına doğru sürüklenmekte olduğunu ifade ederek, bu gelişmeyi CHP olarak derin bir kaygıyla izlediklerini söyledi.

Yeni terör ortamını doğru politikalarla izlemenin en önemli görev olduğuna işaret eden Baykal, ''Türkiye'nin zihninin çok net olması gerektiğini düşünüyoruz. İktidarın çok net bir terör kavramına tanık olamıyoruz. Hükümetin sergilediği tavır güven verici değil, görmezlikten gelme, yok saymaya dayalı bir politikayı götürüyor. Olayın artık görmezlikten gelmek gibi bir olayı çoktan aştığını görüyoruz'' dedi.

TBMM'yi, bu değerlendirmelerin yapılabileceği bir toplantıya çağırmayı kararlaştırmış bulunduklarını söyleyen Baykal, başvuruyu TBMM başkanlığına yarın yapacaklarını ve 20 Eylül'e kadar Genel Kurul'un toplanmasını umduklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber