Pursaklar'da çöpler konteyner TIR'larla depolama alanına taşınıyor

Ankara Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarındaki günlük toplam 32 bin 200 metrekare alanda temizlik yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saray'a 5 kilometre uzaklıktaki boş bir araziye kurulan çöp aktarma istasyonu ile temizlik araçlarının taşıdığı atıklar toprakla temas etmeden konteyner TIR'a boşaltılıyor. Böylece hem olası kokunun önüne geçilmiş oluyor hem de çöpler toprakla temas etmiyor. Aktarma istasyonuna 50 metre uzunluk ve 6 metre yükseklikte duvar inşa edildi. Çöp toplama ve nakil hizmetleri her gün düzenli olarak toplanarak, sıkıştırmalı kamyonlarla konteyner TIR'lara boşaltılıyor. 60 tonluk konteyner TIR'larla depolama alanlarına nakledilen çöpler orada bertaraf ediliyor.

Pursaklar'da 8, Sirkeli'de 4, Altınova'da 4 ton olmak üzere günlük gündüz toplam 16 ton atık toplanıyor. Gece ise Pursaklar'da 80, Saray, Fatih, Cumhuriyet ve Gümüşoluk mahallelerinde 13 ton olmak üzere 93 ton çöp toplanıyor. Pursaklar ilçe sınırlarında katı atıkların toplanması işi haftanın her günü gerçekleştirilirken; sadece Altınova ve Sirkeli mahallelerinde haftanın 6 günü faaliyet sürdürülüyor.

İlçe sınırlarında bulunan eğitim-öğretim kurumlarının bahçe temizlikleri program dâhilinde yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber