Kazan'da işçilere iş güvenliği eğitimi verildi

Ankara'nın Kazan Belediyesi daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmaları için işçilerine iş güvenliği eğitimi veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Fen İşleri yemekhanesinde oluşturulan derslikte işçilere iş güvenliği konusunda eğitim semineri verildi.

İş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesinin yasal bir zorunluluk olmasının dışında özellikle işçinin kendi hayatını koruması adına da önem taşıdığı vurgulandı. Kazan Belediyesi'nde belirli aralıklarla verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde iş kazalarını önlemek amacıyla alınması gereken tedbirler, iş kazalarının ne gibi durumlarda olabileceği, meslek hastalıkları ve bunlardan korunma yöntemleri gibi konular ele alındı. Seminerde ayrıca yapılan araştırmalara göre Türkiye'de her 6 dakikada bir iş kazasının yaşandığı ve bu kazalarda günde ortalama 4 kişinin hayatını kaybettiği görsellerle birlikte işçilere anlatıldı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işçilerin güvenliğini çok önemsediklerini belirterek, "Yaz kış demeden, yağmur kar demeden, gece gündüz Kazan'a en iyi şekilde hizmet edebilmek için çalışıyor, ilçemizi yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Halkımız kadar bu hizmetlerimizi birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışanlarımızı da düşünüyoruz. İnsan sağlığı, insan hayatı ihmale gelmez. Çalışanlarımızın sağlıklı olmaları ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sürdürmeleri bizim için çok önemli. En önemli şey insan hayatıdır. İşçilerimizin işlerini yaparken tüm tedbirleri almaları, son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. İşçilerimize iş güvenliği eğitimi veriyoruz, ama önemli olan onların bu bilince sahip olarak çalışmalarında gerekli olan tüm tedbirleri almaları ve kendilerinin güvenliği için gerekli olan ekipmanları eksiksiz kullanmalarıdır. Sık aralıklarla tekrarlayacağımız bu eğitimlerimizle işçilerimizin iş güvenliği konusunda daha da bilinçlenmelerini sağlayacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber