Eski belediye başkanı cami hayalini gerçekleştirdi

Güngören eski belediye başkanı ve milletvekillerinden Osman Nuri Özbek, kendi adına yaptırılan camiinin temelini, kaymakam, il müftüsü ve belediye başkanı ile birlikte attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

70 yıldır Güngören'de yaşayan 90 yaşındaki Osman Nuri Özbek, cami yapımı için kendine ait olan arsayı Güngören Belediyesi'ne devretti. Osman Nuri Özbek Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen çalışmalar 3 ay sonra meyvesini verdi. Düzenlenen temel atma törenine, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, ilçe müftüsü, muhtarlar, cami imamları, Osman Nuri Özbek'in ailesi ve yakınları ile çok sayı da vatandaş katıldı.

Törende konuşan Osman Nuri Özbek, ?Öncelikle böyle önemli bir eseri Güngören'e kazandırmış olmaktan tarifsiz bir mutluluk duyuyorum. Adıma yaptırılan camii konusunda bana büyük destek veren kız kardeşime, aileme, belediye başkanımıza, kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Ben 70 yıldır Güngören'de yaşıyorum. Buralar köydü. Hatta ısrarlar üzerine muhtarlık yaptım, belediye başkanı oldum. Bir yıl kadar milletvekilliği de yaptım ama sonra bana uygun olmadığını düşündüğüm için bıraktım. Güngören'in çehresi çok değişti. Hem ilçemizi güzelleştirip geliştiren hem de camiinin yapımı noktasında bana proje ve teknik destek sağlayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim temel atmasını nasip etti. Ömrümüz vefa ederse namaz kılmak da nasip olur inşallah? diye konuştu.

Güngören'de 7 büyük cami bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, ?İlçemizde irili ufaklı çok sayıda cami var. Yaşlılarımızın sosyalleşmesi için yürüme mesafesinde bir cami bulmak çok önemli. Bu yüzden büyük camilerin dışında semt camisi tarzında küçük ibadethanelerin yapılmasını da önemsiyoruz. Güngören için önemli isimlerden biri olan Osman Nuri Özbek abimize bu önemli yatırımından dolayı asıl ben teşekkür ediyorum. Rabbim kendisine uzun ömürler nasip etsin? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber