Şehit polis memurunun ailesini yalnız bırakmadılar

Yüksekova'da 4 gün önce uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru İsmail Öztürkçü'nün ailesini ziyaret eden binlerce Vanlı, şehidin yasını tutuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit polis memuru İsmail Öztürkçü'nün naaşının toprağa verilmesinin ardından Selimbey Mahallesi'nde oturan ailesi, evlerinin bahçesini ve sokağı taziyelerin kabulü için hazırladı. Evin bulunduğu sokak ve bahçeye Türk bayrakları asıldı.

Öztürkçü ailesi cumartesi gününden bu yana binlerce aileyi evlerinin bahçesinde ağırladı. Yoğunluk sebebiyle taziye için gelen misafirlerin bazıları yer bulamadı. Taziye evinin bulunduğu sokak ve çevresinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Taziye gelenler, okunan Kuran'ı Kerim'i dinleyerek, dualar okudu. Şehit ailesinin acısına ortak olan Vanlılar, şehidin yasını tuttu.

Şehidin ağabeyi Kenan Öztürkçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taziyeleri nedeniyle kendilerini yalnız bırakmayan Vanlılar teşekkür etti. İlk gününden itibaren binlerce kişinin taziye için geldiğini ifade eden Öztürkçü, kendilerini telefonla arayan ve bizzat gelip acılarını paylaşanlara teşekkür etti.

Hiç tanımadıkları insanların gelip acılarını paylaştıklarını dile getiren Öztürkçü, şunları söyledi:

"Bu ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Millet olarak Çanakkale'yi örnek almamız gerekiyor. Çanakkale'de 7 düvelle savaştık ve onlarla baş ettik. İnşallah burada da bu soysuzların hepsiyle baş edeceğiz. Bir değil, binlerce İsmail bu vatana kurban olsun. Bu bayrağın altında Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'iyle bir ve bütünüz. Umarım Çanakkale ve diğer tüm şehitlerimizin ahı bunların üzerinde tutar."

Muhabir: Fahrettin Gök / Yahya Öylek

Yayıncı: Osman Kurt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber