Şubatta öğretmen ataması varmı?

Haber Giriş : 13 Eylül 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli öğretmen atamalarında gitmeyenlerin yerine yedek kadrolardan atama yapılacak. Şubat'ta atama var gibi

Öğretmenlerimizi yakından ilgilendiren konularda Milli Eğitim Bakanı Çelik ve Personel Genel Müdürü Remzi Sezgin'e onlarca soru yönelttik. Güncelliği ve gelen sorular çerçevesinde bunları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bize en çok yöneltilen sorulardan biri de bundan sonra öğretmen alınıp alınmayacağı yönünde. Bakan Çelik, geçen yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da devletin sağlayacağı en büyük istihdam alanının yine eğitim olacağını söyledi.

Çelik ve Kaya, sözleşmeli öğretmen atamaları sırasında kalan 1700 kişilik kontenjan açığının, yedekteki sınıf öğretmenleri ile doldurulacağını belirttiler. 30 Eylül'e kadar oluşacak yeni açıkların ise ilgili branşlardan tamamlanacağını kaydederek şöyle konuştular:
"Öğretmen açığımız yine de dolmaz ise her il kendi içinde ücretli öğretmen alabilecek. Bu konuda iller ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra bizden izin alacak ve onay verildikten sonra da alımlar başlayacak."

Bakan Çelik, şubat ayında öğretmen alımının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine yönelik sorumuzu ise "Gönlümüz atanmasından yana. Ama 2006 bütçesinde bize ne kadar kadro verilecek ve ne kadarı açılacak, bilmiyoruz. Bu, yılbaşında belli olur. Ama sanki atama yapılacak gibi düşünebiliriz" dedi.
Hangi branşlardan ne kadar öğretmen alınacağı konusunda ise ne Çelik ne de Kaya net bir şey söyledi. "Ona o zaman karar verilir" şeklinde konuştular.

abbas güçlü/milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber