Muş emniyetinden uyuşturucu operasyonu

Muş Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan farklı operasyonlarda 65 kilogram esrar, 7 bin 500 gram eroin ve 8 bin 400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda 5 kişinin tutuklanarak Muş Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce alınan istihbari bilgide, il üzerinden Batı illerine yüksek miktarda uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı yönünde bilgi elde edildiği belirtildi. Yaılan çalışmalarda, Çiftlik polis uygulama noktasında, içerisinde Ö.G. ve E.T. isimli şahısların bulunduğu 16 plakalı bir araçta yapılan aramada, arka koltuk ve bagaj kısmında siyah poşetlere sarılı vaziyette 12 parça halinde toplam 65 kilo uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili olarak yakalanan Ö.G. ve E.T. isimli şahısların gözaltına alındığı, 'uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak, uyuşturucu madde nakletmek' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildikleri ifade edildi.

ÇAY TERMOSUNDA EROİN

Muş Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz Bitlis yolu üzeri uygulama noktasında yapılan yol uygulamaları sırasında durdurulan Van Gölü isimli firmaya ait yolcu otobüsünde yolculuk yapmakta olan İran uyruklu B.M.Z. isimli şahsa ait çay termosu içerisine zulalanmış halde 2 kilo 80 gram uyuşturucu eroin maddesi ele geçirilmiş, yabancı uyruklu şahıs gözaltına alınmış ve 19.09.2012 günü 'uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak, uyuşturucu madde nakletmek' suçundan 19.09.2012 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmiştir.

Muş-Bitlis yolu üzerinde yapılan yol uygulamaları sırasında durdurulan 17 plakalı yolcu otobüsünde yapılan aramada; otobüste yolculuk yapmakta olan 1 şahsın pantolon bel kısmı, ayakkabı altına ve elbise içerisine gizlenmiş 6 parça halinde (1.598) gram uyuşturucu eroin maddesi ele geçirilmiş, olay ile ilgili olarak yakalanan M.D. isimli şahıs 'uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak, uyuşturucu madde nakletmek' suçundan sevk edilmiş oldukları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

ÇOCUK BALONUNDA EROİN

Muş-Bitlis yolu üzerinde yapılan yol uygulamaları sırasında durdurulan 34 plakalı yolcu otobüsünde yapılan aramada; otobüste yolculuk yapmakta olan A.Z. ile L.Z. isimli şahıslara ait el çantası içerisinde çocuk balonlarına gizlenmiş 6 parça halinde (3.054) gram uyuşturucu eroin maddesi ele geçirilmiş, olayla ilgili olarak yakalanan A.Z. ile L.Z. isimli şahıs 17.07.2012 günü 'uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak, uyuşturucu madde nakletmek' suçundan cumhuriyet başsavcılığına sevk edilmişler. L.Z. isimli şahıs serbest kalmış, A.Z. isimli şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

KAÇAN ARAÇTA 8 BİN 400 PAKET KAÇAK SİGARA

Sigara kaçakçılığının tespiti ve önlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, şüpheli A.A. isimli şahsa ait 34 plakalı araçta yapılan arama neticesinde, piyasa değeri yaklaşık 50 bin TL olan toplam 8 bin 400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber