Kamu yönetimi alanında köklü değişiklikler öngören reform tasarısı Meclise sunulma aşamasına geldi.

Haber Giriş : 19 Ekim 2003 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu yönetimi alanında köklü değişiklikler öngören reform tasarısı Meclise sunulma aşamasına geldi.

AKP hükümetlerinin kurulmasıyla birlikte, kamu yönetimini yeniden yapılandırmak amacıyla başlatılan reform çalışmalarında son noktaya gelindi. Bakanlar Kurulu'nun son toplantısında masaya yatırılan, ?Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı Taslağı? üzerinde, bir pürüz dışında uzlaşmaya varıldı. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in, ?Dışişleri Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı hariç, bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışı teşkilatı kuramayacaklarına? ilişkin düzenlemeye, ?Dış Ticaret Müsteşarlığı temsilcilikleri de kapatılmasın? şeklindeki itirazı giderildikten sonra, tasarının Meclise sevkedileceği bildirildi.
Kamu reform taslağının son şekline göre İçişleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları dışında hiçbir bakanlık, ana hizmet şeklinde denetim ve rehberlik birimi oluşturamayacak. Bu bakanlıklar dışındaki bakanlıkların iç denetimi, Sayıştay tarafından yapılacak.
Ayrıca sadece Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları taşra teşkilatı şeklinde örgütlenebilecek. Taşra teşkilatı kuramayacak bakanlıkların, taşra teşkilatındaki personel ve ekipmanları belediye sınırları içinde belediyelere, sınırlar dışında ise il özel idarelerine devredilecek. Bunun için taslakta bir yıllık bir geçiş öngörülüyor.
Taslağa göre, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaldırılacak. Görev ve yetkileri, araç, gereç, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, bunlara ait ödeneklerle birlikte İstanbul dışında il özel idarelerine; İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilecek. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatı personeli, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına, İstanbul dışındaki taşra teşkilatı personeli ise bulundukları illerdeki il özel idarelerine, İstanbul'da ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına kadro ve pozisyonları ile birlikte devredilecek. Tasarıda, Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ise kapsam dışında tutuldu. Kamu reformuna getirilen diğer düzenlemeler şöyle:
?-Merkezi idare, Adalet, savunma, güvenlik, istihbarat, dış ilişkiler, maliye, hazine, dış ticaret, eğitim, diyanet, vakıflar, sosyal güvenlik, tapu kadastro, nüfus ve vatandaşlık, sivil savunma, gümrük hizmetleri ve piyasalara ilişkin düzenlemeleri yapacak. Ulusal ve bölgesel düzeyde ekonomik, sosyal ve fiziki planlar hazırlayacak. Mahalli idareler ise bu görev ve hizmetler dışındaki görev, yetki ve hizmetleri yerine getirecek.
-Hükümetin görevi sona erdiğinde, müsteşarlar ile başkanlık ve genel müdürlük şeklinde kurulan bağlı ve ilgili kuruluşlarda başkan veya genel müdürlerin görevi kendiliğinden sona ermiş sayılacak. Ancak bu görevlere yeni bir atama ya da görevlendirme yapılıncaya kadar bu kişiler görevlerine devam edecek. Bu şekilde görevi sona erenler özlük hakları saklı kalmak üzere, kadro şartı aranmaksızın bakanlık müşaviri olarak atanacak.
-Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu lağvedilecek. Personeli, araç, gereç, taşınır ve taşınmaz malları ve bütçesi Sayıştay'a devredilecek. YDK'nın kadrolarından başkan ve üye kadrosu Sayıştay üyesi kadrosuna; denetim görevlilerinin kadroları mükteseplerine uygun uzman denetçi, başdenetçi, denetçi ve denetçi yardımcısı kadrolarına; idari personel de aynı unvanlı kadrolara atanacak.
-Merkezi idareye dahil kurum ve kuruluşlarla il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ve mahalli idare birliklerinin dış denetimi Sayıştay tarafından yapılacak. Bu amaçla Sayıştay'ın teşkilat yapısı içinde özel ihtisas daireleri oluşturabileceği gibi, bölge düzeyinde taşra birimleri de kurulabilecek.
Köyler ile köylerin kendi aralarında kurdukları birlikler, mülki idare amirleri eliyle denetlenecek.
-Kamuda performans denetimi sistemi uygulanacak. Buna göre, yönetimin bütün kademelerinde gerçekleştirilen faaliyet ve programların planlanması, uygulanması ve kontrolü aşamalarında, ekonomiklik, verimlilik ve etkililik denetimi yapılacak.
-Gerçek ve tüzel kişiler, kanunla belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde bilgi edinme hakkına sahip olacak. Kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerin talep etmeleri halinde, istenen bilgi ve belgeleri kanunda belirtilen istisnalar dışında vermekle yükümlü olacak.
-Kamu kurum ve kuruluşları, görev ve hizmet alanlarına giren konulardaki temel nitelikli karar ve işlemlerini, mal ve hizmet alımlarını, satımlarını, projelerini ve yılık faaliyet raporlarını bilgi iletişim teknolojilerini de kullanmak suretiyle kamuoyunun bilgisine sunacak. Kesinleşen faaliyet ve denetim raporları uygun araçlarla kamuoyunun incelemesine açık hale getirilecek.
-Her ilde, mahalli idareler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile bu idareler tarafından kurulan birlik ve işletmelerin, gerçek ve tüzel kişilerle ilgili işlem ve eylemlerinin hukuka uygunluğunu değerlendirmek, aralarındaki anlaşmazlıkların çözümüne yardımcı olmak üzere bir halk denetçisi seçilecek.
-Kamu hizmetleri memurlar, tam zamanlı veya kısmi zamanlı çalışan diğer kamu görevlileri ve işçiler eliyle yürütülecek. Tam zamanlı veya kısmi zamanlı çalışan diğer kamu görevlileri ve işçiler kadro şartına bağlı olmaksızın sözleşmeye dayalı olarak istihdam edilecek. Sözleşmede, ilgili personelin görevleri, hak ve yükümlülükleri ile performans ölçüleri de yer alacak.
Memurlar ve diğer kamu görevlileri, performans ölçülerine göre değerlendirilecek ve ödüllendirilecek.?


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber