AKP'li belediyecinin odasında dinleme cihazı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2005 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli İl Genel Meclisi'nin AKP Başkanı Halil Pekdemir, makam odasının dinlendiğini iddia ederek, ?Telefon ahizesinden peçeteye sarılmış 2 cihaz çıktı? dedi.

Pekdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada İl Özel İdare Müdürlüğü Binası'ndaki makam odasında bulunan telefonun kablosuna ayağının takıldığını, makinenin yere düşmesiyle ahizenin ikiye ayrıldığını ve içinden küçük parçalar düştüğünü söyledi.

Bunların dinleme cihazı olduğunu tahmin ettiğini kaydeden Pekdemir, ?Ahizenin içinden ses çıkarmasın diye peçeteye sarılmış 2 adet cihaz çıktı. Sadece cihazları değil, bunları kimin koyduğunu ve kullandığını da merak ediyorum. Bu basit bir olay değil? diye konuştu. Denizli İl Genel Meclisi'ne başkanlık ettiğini belirten Pekdemir, şöyle devam etti:

?Benim bir çekincem yok. İsteyen istediği kadar dinlesin. Ama beni asıl üzen demokrasi gereği seçimle işbaşına gelmiş bir makamın ve o koltukta oturan bir kişinin dinlenmesidir. Bunların dinleme cihazı olduğu kesinleşirse, öncelikle demokrasi adına üzüntü duyarım.?

VALİ ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI

Denizli Valisi Gazi Şimşek, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, konunun kendisine geçen hafta cuma günü Ankara'da olduğu sırada intikal ettiğini, bunun üzerine hemen inceleme talimatı verdiğini söyledi.

Şimşek, ?Şu anda kesin bir şey yok. Soruşturmaya başlandı. Bulunan şeyler dinleme cihazı mı, değil mi araştırılıyor. Uzmanlar, titiz bir şekilde inceleme yapıyor. Bunun sonucuna göre gereken neyse yapılır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber