Pedagojik formasyon sertifika başvuruları başladı

Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) tarafından verilen pedagojik formasyon sertifika programı başvuruları başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

200 kişilik kontenjanı bulunan sertifika programına yoğun ilgi gösteriliyor.

Yükseköğretim Kurulu'nun (Yök) 17 Eylül 2012 tarihinde almış olduğu karar gereğince 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde geçerli olmak üzere Adıyaman Üniversitesine Pedagojik Formasyon Sertifikası Programı kapsamında mezun ve mezun durumunda bulunan öğrenciler için 200

kişilik kontenjan tahsis edildi. Sertifika programına katılacak olan adayların başvuruları başladı. Başvurular için ön kayıtlar 24- 27 Eylül tarihleri arasında Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Sürekli Eğitim Merkezinde mesai saatleri içerisinde yapılacak.

Lisans not ortalaması baz alınarak oluşacak başarı sırasına göre adayların başvuruları değerlendirilecek. 200 kişilik kontenjanın yüzde 50'si Adıyaman Üniversitesi öğrencileri için yüzde 50'si ise diğer üniversite mezunlarına ayrıldı.

Öte yandan Yök tarafından Adıyaman Üniversitesine tahsis edilen 200 kişilik kontenjanın yüzde 40'ı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu alanlar olan; 'Rehber Öğretmen, Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği,

Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Görsel Sanatlar, Resim Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği' kaynak gösterilen alan mezunlarından, kontenjanın yüzde 60'ı ise belirtilen alanlarla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 Sayılı kararında yer alan tüm alanlarda öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen program mezunlarından alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber