'Çamur Çocukları Festivali'nin 4'üncüsü yapıldı

'Çamur Çocukları Festivali'nin 4'üncüsü bu yıl Aksaray Efor AVM'de gerçekleştirildi. 7-9 yaşlarındaki 50 çocuk, festivalde özel olarak hazırlanan atölyede uzman gözetmenler eşliğinde çamurdan şekil, eşya ve heykel yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festivalin son günü düzenlenen sertifika törenine Aksaray Valisi Selami Altınok, eşi Gülhan Altınok, çocukları Berkay ve İrem ile birlikte katıldı. Vali Altınok, Çamur Çocukları Festivali'ne katılan çocukların çamur sanatı ile tanışmasının ve çamurlara şekil vererek, ortaya güzel eserler çıkarmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Vali Altınok, çocuklara yönelik sosyal bir faaliyet düzenleyen Efor AVM Müdürü Murat Şimşek ve Festival Koordinatörü Hacer Özkaya'ya ve emeği geçen herkese bu anlamlı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Vali Altınok, ?Çamur Çocukları Festivali'ne katılan ve çamurlara şekil vererek ortaya birbirinden güzel eserler çıkaran 50 çocuğa sertifikalarını verdi ve başarılar diledi.

Efor AVM Müdürü Murat Şimşek ile Festival Koordinatörü Çini Studio Gelveri yetkilisi Hacer Özkaya, yaptıkları ortak açıklamada şu görüşlere yer verdiler: ?Bu yıl 4'üncüsünü düzenlediğimiz Çamur Çocukları Festivalimize çocukların ilgisi büyüktü. Gönüllü eğitimcilerin ve yetişkinlerin de destek verdiği festivalde binlerce yıllık tarih mirası olan çanak, çömlek yapımı, çocukların maharetli elleriyle günümüzde de yaşatıldı. Çocukların hayal güçlerinin keyifli bir ortamda aktifleştirildiği festivalimiz coşkuyla geçti. Festivalimize teşrif ederek çocuklarımıza sertifikalarını takdim eden değerli valimiz Selami Altınok beye ve kıymetli eşlerine de ayrıca teşekkür ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber