Engelli ve engelsizyen aynı sahnede

Adana Genç Engelliler Spor Kulübü'nden 4 engelli oyuncunun da rol aldığı ?Bir Evlenme Teklifi' isimli tiyatro oyunu Ergün Özfırıncı'nın yönetiminde Seyhan Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anton Çehov'un yazdığı ve Ergün Özfırıncı tarafından yönetilen oyunda görev alan engelli oyuncular tiyatro sahnesindeki ?engelsiz mekân' düzenlemeleri nedeniyle herhangi bir güçlükle karşılaşmadan oyunlarını izleyiciye sundu.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Ergün Özfırıncı, Seyhan Kültür Merkezi'nin ?engelsiz mekân' olarak düzenlenmesini sağlayan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'e teşekkür etti. Özfırıncı, ?Engelliler sahnede oyun oynar, engelliler ve engelsizler izler. Engelsizler sahnede oyun oynar, engelsizler ve engelliler izler. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 4 engelli ve 4 engelsiz aynı sahnede aynı oyunda buluşuyoruz.? diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, ?engelsiz mekân' düzenlemelerini bir süre önce yerinde incelemiş ve gerek kültür merkezi gerekse hizmet binasının bedensel engellilerin erişimine hazır hale gelmesini sağlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber