Müdür vekiline yıpranmış bayrak soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2005 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, belde ve köylerdeki okullarda incelemelerde bulunan Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Eskiköy Beldesi İlköğretim Okulu'nun gönderindeki Türk Bayrağı'nın çok yıpranmış olduğunu fark etti.

Okul Müdür Vekili Resul Bayhan'a yeni bir Türk Bayrağı veren Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, bu sırada yanında bulunan jandarma görevlilerinden tutanak düzenlemelerini istedi. Düzenlenen tutanağa dayanılarak Bayrak Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yasal işlem başlatıldı ve Müdür Vekili Resul Bayhan'ın ifadesine başvuruldu.

Kaymakam Hersanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretime yeni başlanması dolayısıyla belde ve köy okullarını gezip denetlemelerde bulunduğunu belirtti.

Eskiköy İlköğretim Okulu'nu ziyareti sırasında gönderdeki bayrağın çok yıpranmış olduğunu gördüğünü ve otomobilinden getirttiği bir bayrağı okul müdür vekiline verdiğini bildiren Hersanlıoğlu, şöyle konuştu: ''Jandarma görevlilerinden tutanak tutmalarını istedim. Jandarma görevlilerinin olayı Besni Cumhuriyet Savcılığı'na intikal
ettirdiğinden ve soruşturma başlatıldığından haberim yok. Ben idari soruşturma açmadım, ortada büyütülecek bir durum da yok. Konu eskiyen Türk Bayrağı'nın değiştirilmesidir.''

Hersanlıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının eskiyen bayraklarını değiştirmek için 200 bayrak satın aldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber