Ünye Çevre Yolu yaza yetiştirilecek

Karadeniz Sahil Yolu'nun Ünye bölümünde inşaat çalışması yeniden başladı. Çalışmaların 2013 yazı öncesinde bitirilmesi hedefleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre yolunun son durumu ile ilgili bilgi veren Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çamyar, ?Ünye Çevre Yolu, Karadeniz Sahil Otoyolu'nun en önemli bağlantılarından birisi durumunda. Yol bu noktaya kadar iki gidiş, iki geliş, toplamda dört şerit iken Ünye'de tek şeride düşüyordu. Bu da yaz boyunca ciddi manada trafik sıkışıklığı, maddi hasarlı, hatta ölümlü trafik kazalarına sebep oluyordu. İnşaatı üstlenen firma, alt yüklenici olan İSKA'ya ödeme yapamayınca sıkıntı ortaya çıktı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale feshedilerek yeni ihale ile hem Ordu çevre yolu hem de Mesudiye-Koyunhisar yolu ÖZ-KA İnşaat tarafından en uygun teklifler verilerek ihalesi alındı. ÖZ-KA İnşaat, İSKA'nın şantiyesi ve ekipmanını kullanarak çok hızlı bir şekilde işe başladı. Yaz boyu aksayan çalşma, vardiye usulü ile telafi edilecek." dedi.

YOL 2013 YAZINA YETİŞTİRİLECEK

Başkan Ahmet Çamyar, Ünye Çevre Yolu'nun 2013 yazına bitirilmesi planlandığını belirterek şöyle konuştu: " İlk ihaleye göre iş devam etseydi, yılbaşına yetişecekti ama elimizde olmayan nedenlerin yanı sıra yolda çöküntülerin olması süreci geciktiriyor. Tünel çalışmasında son tüpte dilenmesi gereken 500 metrelik mesafe kaldı. İnşaat firması, 'Türkiye'nin en zor tünelini inşaa ediyoruz' diyor. Çünkü buranın farkı bir toprak yapısı var.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber