Kızılay, kan bağışlayanlara teşekkür plaketi verdi

Türk Kızılayı, kuruma maddi yardımın yanı sıra kan bağışında bulunan destekçilerine plaket ve madalya verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü'nün de aralarında bulunduğu 240 kan bağışçısı ve hayırsevere madalyalarını Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar verdi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kuruma Allah rızası için kan bağışında bulunanlara insanlık adına teşekkür ettiklerini söyledi.

Türk Kızılayı'nın Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın yüzde 81'ini karşıladığını belirten Akar, 2005'ten bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla organize şekilde kan toplama çalışması yürüttüklerini dile getirdi. Kan bağışının insanlık için önemine dikkati çeken Akar, "Bağışçılarımız kime gideceğini bilmeden kan bağışında bulunuyor. Hangi dinden, hangi ırktan insanların kullanacağını bilmeden kan bağışında bulunan tüm bağışçılarımızın davranışı takdire layıktır. İnsanlık adına yapılan tüm yardım çalışmalarında Kayseri'den büyük destek görüyoruz.? dedi.

Daha sonra hayırsever ve işadamlarına altın madalya, plaket, belirli sayıda kan bağışlayanlara ise altın, gümüş, bronz madalya verildi. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak'a desteklerinden dolayı plaket verildi. Programda Herkes İçin Spor Federasyonu il temsilcisi Davut Güleç ile Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü adına Başkan Rifat Postacı ve ikinci Başkan Osman Doğan'a da plaket verildi. Her yıl, Federasyon ve Spor Kulübü olarak, yılda iki kez şartları uygun üyelerin kan bağışlaması nedeniyle verilen plaketi, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber