Ödeme yapmayan 772 depremzedenin dükkanı geri alınacak

Sakarya'da depremde işyerleri yıkılan ve ödeme yapmayan 772 depremzedenin işyeri hak sahipliği düşürülecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca taksitlerini düzenli ödeyen 426 hak sahibinden 32'si de kendi isteği ile hakkından feragat etti.

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen depremde işyerleri yıkılan depremzedeler için Karaman ve Camili kalıcı konut bölgesinde, 4 ayrı yerde, 17 blokta bin 276 işyeri yapılarak hak sahiplerine teslim edilmişti. Çok katlı olarak yapılan ve hak sahipleri tarafından ilgi görmeyen işyerleri çürümeye terk edilmişti. Bu sebeple Başbakanlık Proje Uygulama Birimlerince yaptırılan işyerlerinden, ödeme yapmayan, feragat eden ve boş kalanlara ait yeni bir yasal düzenleme yapılmıştı.

12 Temmuz 2012 Resmi Gazete'de yayınlanan 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 2. maddesinde; bireysel borçlanmada bulunmuş veya bulunmamış hak sahiplerinden üst üste üç taksitini ödememiş olanların veya taksitlerini ödemekle birlikte kendi istekleriyle hak sahipliğinden vazgeçtiklerini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde yazılı olarak beyan edenlerin hak sahipliğinin İl İdare Kurulu kararıyla düşürüleceği hükmü yer almıştı. Hak sahipliği düşürülenlerden tazminat alınmayacağı, hak sahipliğinin düşürüldüğü tarihe kadar hak sahipleri tarafından ödenen tutarın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kanuni faizi ile birlikte hak sahibine geri ödeneceği belirtilmişti.

Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kanun gereği borçlanmada bulunmamış, hiç ödeme yapmayanlarla, üst üste üç taksit ödemeyen 772 adet işyerinin hak sahipliği düşürüleceği belirtildi. Ayrıca, düzenli taksit ödemesi yapan 426 adet hak sahibinden 32'sini de hakkından kendi isteği ile feragatta bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, düzenlemeden yararlanarak hak sahipliğinin düşmesini isteyenlerin 12 Ekim 2012 tarihi mesai bitimine kadar Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne dilekçeleri ile ödeme yapan hak sahiplerinin de dilekçe ekine makbuzlarını koyarak şahsen başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber