Darıca'da okul kıyafetlerini tek bir firma satınca veliler tepki gösterdi

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan bazı okulların, okul kıyafeti konusunda tek firma ile anlaşma yaparak öğrencileri bu işyerlerine yönlendirdikleri, velilerin bu nedenle fahiş fiyatla okul alışverişi yaptıkları iddia edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darıca'da bulunan M. Gökşen Yücel Lisesi, Neşet Yalçın Lisesi, Namık Kemal İlkokulu, Nene Hatun İlkokulu, Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu, Şehit İshak Öztürk Ortaokulu, Şehit Ali Davut Karadağ Teknik Lisesi, Darıca Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu'nda idarenin, okul kıyafetleri konusunda tek bir mağazayla anlaştığı ve okul yönetiminin bu mağazanın kartlarını öğrenci velilerine dağıtarak, velilerin sadece bu mağazadan alışveriş yapmalarını sağladığı ileri sürüldü. Fahiş fiyatla alışverişe zorlandıklarını iddia eden veliler ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan şikayetlerin dikkate alınmamasına tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatlarına göre Mayıs ayının sonuna kadar kanunen belirlenmesi ve duyurulması gereken okul kıyafetlerinin diğer firmaları devre dışı bırakmak için bilinçli olarak geciktirildiği savunuldu.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, okul kıyafetleri konusunda hassas olduklarını söyleyerek, velilerden gelen her şikayeti değerlendirdiklerini belirtti. İspirli, ?Bununla ilgili olarak hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Milli eğitim olarak bizim işimiz, eğitimdir. Ticaret değildir. Bizler çocuklarımıza eğitim vermekle yükümlüyüz. Bunun aksini iddia edenlerin de karşısındayız. Bu ve buna benzer olaylara kesinlikle izin vermeyiz. Gerekeni yapacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber