Yahya Çavuş Şehitliği'ne otopark

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı bünyesindeki Yahya Çavuş Şehitliği'nde otopark çalışmalarını denetledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Yahya Çavuş Şehitliği'nde otopark çalışmalarını inceleyerek, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu'ndan bordür yerleri, yağmur olukları ve yeşil alanlar hakkında bilgi aldı. Proje müteahhidi, taş ustaları ve işçileri özellikle Bergama'dan getirerek kaliteli bir iş çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, çalışan ekiplerin ve proje kontrolörleri Duygu Yıldırım ve Güzide İnce'nin sürekli şehitliğe gelerek çalışmaları denetlediklerini kaydetti.

YAHYA ÇAVUŞ

25 Nisan 1915 günü Ertuğrul koyunda karaya çıkan 2800 civarındaki düşman askerine karşı bu alanı savunan 26. taburun 10. bölüğünden Yahya Çavuş, takım komutanı şehit olduktan sonra 63 askeriyle tarihe geçecek bir direniş gösterip 10 saat boyunca düşman birliklerini sahile hapsetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber