Hacettepe Üniversitesi, Londra Olimpiyatlarını masaya yatırdı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, olimpiyat başarısının ülke meselesi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olimpiyat başarılarının altında bir çok anlam barındırdığını anlatan Tuncer, olimpiyatta birkaç fazla madalya kazanmaktan olimpiyatların altındaki anlamının önemine dikkat çekti.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü içinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda ?Spor Bilimleri Açısından 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarını Değerlendirme ve Çözüm Önerileri' adlı bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Tuncer, olimpiyat başarısının ülke meselesi olduğuna dikkat çekerek olimpiyat başarılarının altında bir çok anlam olduğunu ifade etti. Tuncer, ?Olimpiyatlarda başarılı olmak ülke meselesi. Ama altında daha önemli şeyler de var. Sizin sporda kullandığınız teknolojiyi gösteriyor. İşbirliğini gösteriyor. O konuya verdiğiniz önemin sonucunu gösteriyor. Anlamı çok. Birkaç fazla madalya almanızın çok önemi yok. Manası önemli.? şeklinde konuştu.

Rektör Tuncer, Hacettepe Üniversitesi olarak sporun gelişmesi için ortaya koydukları stratejileri de anlattı. Tuncer stratejilerinin üç ana fonksiyonu olduğunu belirterek, bu fonksiyonların ilkinin sporun bütünüyle topluma yayılmasına öncülük etmek olduğunu söyledi. ikinci olarak yaygınlaşan sporda potansiyeli olan ve daha başarılı olabilecek gençleri spora kazandırmak olduğunu açıklayan Rektör Tuncer, sonuncu ve en önemli fonksiyonunda sporcuların performansını maksimum düzeye çıkartmak olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber