'Liseden üniversiteye bilinçli adımlar' projesi ilk mezunlarını verdi

Mersin Valiliği koordinatörlüğünde yürütülen "Liseden üniversiteye bilinçli adımlar" projesinin ilk mezunlar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mersin Valiliğince koordine edilen proje çerçevesinde verilen web tasarımı kursu tamamlandı.

Kursları başarıyla tamamlayan 56 meslek yüksek okulu ve lise öğrencisi törenle sertifikalarını aldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kursların verildiği Mersin Teknopark idari binasında düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, dünyanın en önemli ve değerli kavramının bilimsel bilgi olduğunu söyledi.

Bilimsel bilginin üniversiteler temelinde geliştirilerek; çevreye, bölgeye ve ülkenin kalkınmasına doğrudan değer olarak aktarılmasının, ekonomik ve yönetim süreçlerinin en önemli konusu olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Çünkü bilgiyi üreten, bilgiye sahip olarak değişimi yönetendir. Bölgesinde ve küresel ölçekte lider ülke konumunda olan Türkiye, etkin bir ülke olma yolundadır. Bunun sürdürülebilir olması Türkiye'nin dünya çapında son 10 yılda yakaladığı ekonomik gelişmenin daha hızlı ve anlamlı devam ederek, 2023 Türkiye hedeflemesinin elde edilmesi ancak ve ancak bilgi-değer üretilmesine bağlıdır" dedi.

Güzeloğlu, bilgiye dayalı ve bilginin geliştirdiği yeni sektörlerin, geçmişte bilinen sektörlerin yerini aldığını, bilgi temelli ekonomilerin hem işlevsel hem yapısal hem de yaygınlaşma anlamında giderek daha öne çıktığını belirterek, "Yeni çağın genç beyinleri değişimi anlayacak, yorumlayacak ve içinde yer almak adına çalışacaklar. Gençlerimiz, değişimin içinde değişimi gerçekleştiren bir ülkenin değişime katkı koyan beyinleri olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler sertifikalarını aldı.

Törene, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve İl Milli Eğtimi Müdürü Hasan Gül ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber