İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli sağlık personeli alımı için başvuru formları 27 Ekim'den itibaren İl Milli Eğitim müdürlüklerinden dağıtılacak

Haber Giriş : 20 Ekim 2003 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın alacağı 15 bin çakılı sözleşmeli sağlık personeli için başvuru formları 27 Ekim'den itibaren il Milli Eğitim müdürlüklerinde dağıtılmaya başlanacak.

Sağlık Bakanlığı'nın alacağı 15 bin çakılı sözleşmeli sağlık personeli için başvuru formları 27 Ekim'den itibaren il Milli Eğitim müdürlüklerinde dağıtılmaya başlanacak. Başvurular, 7 Kasım'da sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek olan sınav, 24 il merkezinde 13 Aralık 2003 tarihinde yapılacak. Sınavı geçen 15 bin kişi Türkiye'nin dört bir yanındaki hastane, sağlık ocağı gibi çeşitli sağlık kuruluşlarında görevlendirilecek. Sözleşmeli personele, aynı işi yapan devlet memurlarının yaklaşık iki katı maaş verilecek. Daha önce mecburi hizmeti kaldıran Sağlık Bakanlığı, sağlık personeli sıkıntısı çekilen Doğu ve Güneydoğu bölgeleriyle küçük ilçelerdeki açığı bu yolla kapatmayı hedefliyor.

Atanacak sağlık personeli uzman ve pratisyen hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sağlık memuru ve teknikerinden oluşacak. Atanacak sözleşmeli personel kendi isteği dışında daha sonra başka bir yere tayin edilemeyecek ve sözleşmeler her yıl yenilenecek. Alınacak 15 bin sağlık personelinin 7 bin 538'i yataklı tedavi kurumlarında, 4 bin 988'i sağlık ocaklarında, 674'ü sağlık evlerinde ve bin 800'ü de 112 acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek. Hekim, eczacı ve diş hekimlerinin görev yerleri kura ile belirlenecek. Diğer sağlık personeli ise başvuru formlarında belirtilen yerlerden çeşitli tercihler yapacak ve sınavdan alacağı puana göre atanacak.

Çakılı sözleşmeli personel atamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni atanacak sözleşmeli personelle, eleman temininde güçlük çekilen bölgelerdeki sıkıntıyı büyük oranda aşacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, ?'Çıkarılan 4924 sayılı yasa ile 15 bin kadro istihdam edilecek. Bu rakamın 11 bin 255'ini yardımcı sağlık personeli, 942'sini uzman hekim, 2 bin 545'ini pratisyen hekim, 165'ini diş hekimi, 100'ünü de eczacılar oluşturacak. Sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi uygulaması ile sağlık çalışanı başına düşen nüfustaki dengesizlikler giderilecek, ülkemizin en ücra köşelerinde her branştan sağlık personeli çalıştırma imkanı sağlanacak.? dedi.

Akdağ, uygulamayla döner sermeye ve ödül gelirleri hariç halen 1 milyar liranın altında maaş alan bir pratisyen hekimin gelirinin 2 milyar liraya, halen 1 milyar dolayında maaş alan bir uzman hekimin gelirinin de 3 milyar liranın üstüne çıkacağını kaydetti. Bakan Akdağ, sınavın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Aralık 2003 tarihinde 24 il merkezinde yapılacağını ve kazananların bu yıl içinde ya da 2004 yılının ilk aylarında görevlerine başlayacağını belirtti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber