Neşet Ertaş'ın cenazesi Ankara'ya gönderilmek üzere havalimanına getirildi

İzmir'de tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden Türk Halk Müziği'nin efsanevi isimlerinden 74 yaşındaki Neşet Ertaş'ın cenazesi, saat 04.00 sıralarında hastaneden alınarak cenaze aracıyla Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uçağa alınmak üzere havalimanının kargo bölümüne getirilen cenaze, sabah 07.00'de Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Ankara'ya götürülecek. Neşet Ertaş'ın hastanede bulunan cenazesi, oğlu Hüseyin Ertaş ve diğer yakınları tarafından cenaze aracıyla alındı. Araç hastaneden ayrıldıktan sonra Ertaş'ın evinin bulunduğu Karabağlar ilçesinden geçti. Aracı Ertaş'ın yakınlarının içinde bulunduğu bir minibüs takip etti. Adnan Menderes Havalimanı kargo bölümüne getirilen cenaze, yine Ertaş'ın yakınlarının omuzunda kargo bölümüne konuldu. Kargo işlemlerinin tamamlanmasının ardından Neşet Ertaş'ın yakınları havalimanının yolcu terminal bölümüne geçerek uçağın kalkış saatini beklemeye başladı.

Neşet Ertaş'ın cenazesi havayoluyla önce Ankara'ya daha sonra ise karayolu ile Kırşehir'e götürülecek. Ertaş, Kırşehir'de babasının mezarının yanına defnedilecek.

CHA


İzmir, Neşet Ertaş'ı Uğurladı

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın cenazesi, hava yolu ile Ankara'ya uğurlandı. Ertaş'ın cenazesi buradan karayoluyla memleketi Kırşehir'e götürülüp toprağa verilecek.

Anadolu ozanlığı geleneğinin günümüzdeki temsilcisi olan, 74 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapatan Türkülerin ustası Neşet Ertaş'ın cenazesi, bugün saat 04.30 sıralarında, yakınları tarafından hastaneden alındı. Gözyaşlarını tutamayan sevenleri, cenaze aracını alkışlarla uğurladı. Cenaze aracına, oğlu Hüseyin Ertaş, dünürü ve yeğeni Metin Taplak'ın da aralarında bulunduğu 14 kişilik bir kafilenin içinde bulunduğu minibüs eşlik etti. Havaalanından önce cenaze aracı, Ertaş'ın Karabağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin yakınından geçti. Son kez evi ve mahallesi ile vedalaşan ünlü halk ozanı Ertaş'ın cenazesi, Menderes Havalimanı Haberleri'>Adnan Menderes Havalimanı Kargo Bölüm'ne götürüldü.

Buradaki işlemlerin ardından Ertaş'ın yakınları VİP salonundan geçerek Thy'nın 07.00 uçağı ile Ankara'ya hareket etti. Sanatçının cenazesinin buradan karayoluyla memleketi Kırşehir'e nakledileceği belirtildi. Sevenlerinin katılımıyla ikindi namazını müteakip Ahi Evran Camii'nden kaldırılacak olan cenazenin Bağbaşı'ndaki merkez mezarlığa babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedileceği bildildi.

DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber