2014'te Mersin mavi bayraklı denize kavuşacak

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, "Mezitli'ye yapacağımız arıtma tesisinin ardından Mersin 'mavi bayraklı' denize rahatlıkla kavuşaktır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, yapılan çalışmalar sonucunda denizlerin artık temizlendiğini ifade ederek, "Mezitli'ye yapacağımız arıtma tesisinin ardından Mersin 'mavi bayraklı' denize rahatlıkla kavuşacaktır" dedi.

MESKİ'nin çalışmaları ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müdür Ülgen, 2010 yılında yapımı biten Karaduvar Su Arıtma Tesisi'nin Türkiye'nin en iyi arıtmalarından biri seçildiğini söyledi. Bu tesis sayesinde denizin her geçen gün iyileşme yolunda olduğunu belirten Ülgen, "Sağlık Müdürlüğü'nün raporlarına göre artık Mersin'de denize girilebilecek ortam oluşmuş durumdadır. Bunun dışında Mezitli'de de bir Deniz Terfi İstasyon Merkezi'miz var. Orayı çok iyi işlettiğimizde 2 kilometre açığa deşarj ediyoruz ve geri dönüşü olmadığı için Mezitli'den Tece'ye kadar olan bölümde de rahatlıkla denize girilebilecek ortam oluşuyor" diye konuştu.

Bu iki tesisin yetersiz olduğunun altını çizen Ülgen, "Mezitli'ye Su Arıtma Tesisi yapacağız. Bu tesisin 2013 yılı içerisinde mutlaka inşaatına başlanacak. 2014 yılında da bitirme planları içerisindeyiz. Bunun bitiminde Mersin 'mavi bayraklı' denize rahatlıkla kavuşacak bir ortama gelecek. Mezitli'nin Tece ve Davultepe mahallelerinin kanalizasyon çalışmalarını da 2013 yılı içerisinde bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Yapacakları hizmetlerin bitmesi ile Mersin'in çok rahatlayacağını vurgulayan Ülgen, "Bizim 2006 yılında devralıp da daha ulaşamadığımız bazı yerler, beldeler var. Bunlarla ilgili proje çalışmaları yapıyoruz. Bu yerlerin bölüm bölüm kanalizasyonlarını yapacağız. Çünkü kanalizasyon hizmetleri pahalı yatırımlardır. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde yatırımlara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"MERSİN'İN İÇME SUYU SORUNU KALMADI"

İçme suyu konusunda Mersin'de hiçbir sorunun kalmadığının altını çizen Ülgen, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçme suyunu Mersin'in en ücra köşelerine kadar ulaştırdık. Berdan Barajı'ndan gelen suyu ulaştıramadığımız bir tek Davultepe kaldı. Davultepe'nin de projeleri hazır ve yakın bir zamanda onun çalışmasına da başlayacağız. Berdan'ın dışında Pamuklu Barajımız yapım aşamasında. Yaptığımız fizibilite çalışmalarına göre, 2020 yılında Mersin bir su sıkıntısı yaşayacak. Bu sorun da Pamuklu Barajı'nın devreye alınması ile giderilecek. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan bu barajın 2020 yılana kadar biteceğini umuyoruz. Bu barajı DSİ yapıyor ama arıtma tesisi ile ishale hattının bedelini biz karşılayacağız."

"ZORUNLU DEPREM SİGORTASINI BİZ ÇIKARMADIK"

Vatandaşların son günlerdeki en büyük şikayetinin 'Zorunlu Deprem Sigortası' olduğunu kaydeden Ülgen, "Bu bizim tarafımızdan oluşturulmuş bir olay değil, kanunen çıkmış bir olaydır. Su ve elektrik idarelerine verilmiş bir zorunluluk oldu. Biz de bundan muzdaribiz ama kanunun dediğini de uygulamak zorundayız. Sonuçta vatandaşın evini depreme karşı sigortalatması da lehine olan bir harekettir. O yüzden kanun çıkartanlara da saygılıyız ve uygulamak zorundayız" dedi.

"MERSİN HALKI MESKİ'DEN MEMNUN"

Mersin halkının genel olarak MESKİ'nin hizmetlerinden memnun olduğunu belirten Ülgen, "Mersin'de köylerimizle birlikte 250'ye yakın muhtarımız var. Muhtarlarımızın hepsi bizden memnun ve şikayet eden yok. Demek ki, vatandaşlarımızın sıkıntılarını gideriyoruz. MESKİ'den şikayeti olan vatandaşın az olduğuna inanıyoruz. Eğer şikayeti olan muhtarımız veya vatandaşımız varsa kapımız her zaman açık. Devamlı kapımızı çalmadan odamıza girebilirler" diye konuştu.

MESKİ'nin spor dalında da çok iddialı olduğuna vurgu yapan Ülgen, "Biz şu anda en önemli atağımızı atletizme karşı yapmak istiyoruz. Bunun için de Mersin Amatör Atletizm ile anlaştık. Bundan sonra Mersin Amatör Atletizm, MESKİ Amatör Atletizm olacak. Türkiye'de gerekli transferlere ve çalışmalara başlandı. Futbol bizim zaten en ağırlık verdiğimiz spor dalı konumundadır. Meskispor BAL'da. İnşallah bu sene şampiyon olup 3. lige çıkacağız" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber