4. INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası Konya'da yapılacak

Konya'da düzenlenecek olan 4. INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası'nın basın toplantısı Hilton Garden İnn Otel'de yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, INAS Avrupa Başkanı Geoff Smedley, TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş ile birlikte ünlü piyanist Tuluğhan Uğurlu katıldı.

Bu şampiyonanın hoşgörü şehri Konya'da yapılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, ?Bu organizasyonu Konya'ya kazandıran Başkan Gürdal Gümüş ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Sporcularımız zaten 3 aydır burada kamp yapıyorlar. Konya böyle büyük bir şampiyonaya ilk defa ev sahipliği yapacak. Hemşehrilerimizin misafirlerimize özel ilgi göstereceğinden eminim. Konya'ya bu vesile ile daha büyük organizasyonlar bekliyoruz.? dedi.

Türkiye'deki en büyük problemin ailelerin çocuklarını sosyal hayatın içine sokamamasından kaynaklandığını belirten Şaşmaz, ?Bu şampiyonada bu sporcular için ne kadar büyük emek verildiğini, onlardaki gelişimin ne denli başarılı olduğunu, yüzlerinin güldüğünü göreceksiniz.? diye konuştu.

SESİMİZİ DAHA ÇOK KİMSEYE DUYURMAK İSTİYORUZ

14 farklı branşta hizmet verdiklerinin altını çizen TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş ise Türkiye'nin son birkaç yılda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, "Biz de onlardan aldığımız destekle sesimizi daha çok kişiye duyurma imkanı bulduk. Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında hatta Paralimpik Olimpiyat Oyunları'nda yer aldık. Sporcularımız inanılmaz bir performans gösterdi. Konya'da da bisikletçilerimizden madalyalar bekliyoruz.? dedi.

Bu vesile ile Türkiye'deki ailelere de seslenen Gümüş, ?Çekinmeyin, gelin çocuklarınızı bizimle tanıştırın. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, bürolarımıza, okullarımıza uğrayın. Hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsınız.? dedi.

SMEDLEY: TÜRKİYE'NİN GELİŞİMİNİ HAYRANLIKLA İZLİYORUM

INAS Avrupa Başkanı Geoff Smedley ise, Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Türkiye'nin INAS'a henüz yeni üye olmasına rağmen büyük bir ilerleme kaydettiğinin altını çizen Smedley, şunları söyledi:

?Türkiye şu anda INAS'ın en değerli üyesi durumunda. İlerleyen günlerde kayak ve atletizm şampiyonalarına da ev sahipliği yapacak. Bisiklet şampiyonasını için Konya'yi seçmelerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz özel sporcular olimpiyatlarla ilk defa Sydney 2000'de tanıştı. Londra'daki Paralimpik Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcularla birlikte olma fırsatını yakaladım. Çok memnun oldum.?

TULUĞHAN UĞURLU'DAN ELEŞTİRİ

Konya'nın yetiştirdiği ünlü simalardan biri olan piyanist Tuluğhan Uğurlu da, birçok konserler vermiş biri olarak yaptığı çalışmanın özel sporcuların yaptıklarıyla birebir örtüştüğünü söyledi.

?Bu bana yakıştı? diyen Uğurlu, ?Şampiyonanın Konya'da düzenlenmesinden dolayı bir Konyalı olarak daha çok mutlu oldum. Ancak bir kültür şehri olan Konya'nın konser salonunun hâlâ yapılamamış olmasından da büyük üzüntü duydum." diyerek, şunları söyledi:

"Ben içinizden biri olduğum için bunları samimiyetle ve çok rahatlıkla söyleyebiliyorum. Açılışta vereceğim konser için piyano bile Ankara'dan geliyor. Maalesef Konya olarak müzikte geri kaldık. 3-5 bin kişilik salona ihtiyaç var. Bu hizmetler yıllardır göz ardı edildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber