Tunceli şehitleri, memleketlerine uğurlandı

Tunceli'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerden 3'ünün naaşı Malatya'da düzenlenen resmi törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de PKK'lılar tarafından zırhlı bir aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, bomba yüklü aracı patlatılmasıyla şehit düşen askerlerin cenazeleri otopsi için sabaha karşı Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada 3 şehit askerin kimlikleri belirlenirken 3'ünün kimlik tespiti yapılamadı. Kimlikleri belirlenen askerler Uzman Çavuş Cuma Karadavut, Çavuş Ramiz Demir ve Mümin Koca için 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda resmi tören düzenlendi. Törene Malatya Valisi Vasip Şahin, Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehit Cuma Karadavut'un ailesi ve askeri erkan katıldı. Törende şehitlerin özgeçmişleri okunduktan sonra Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından dua edildi.

Törenin ardından şehitlerden Cuma Karadavut'un cenazesi memleketi Yozgat'a, Ramiz Demir'in naşi Afyonkarahisar'a, Mümin Koca'nın cenazesi uçakla Manisa'ya gönderildi.

Diğer şehitler Kadir Dadaş, Ahmet Oğul ve Fatih Küçükterci'nin cenazeleri kimlik tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber