e-Sertifika programlarına kayıtlar başlıyor

Kişisel gelişim ve kariyerini ilerletmek isteyen bireylere yönelik hazırlanan e-Sertifika Programları'nın 2012 Güz Dönemi kayıtları başlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu dönem 41 farklı e-Sertifika programı ile Batı Avrupa'da yaşayan vatandaşlara yönelik olarak 7 Batı Avrupa e-Sertifika programı da sunuluyor. Programlar ve içerikleri hakkında ayrıntılı bilgiye http: //www.esertifika.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Kayıtlar ise, 1-19 Ekim tarihleri arasında http: //www.e-sertifika.anadolu.edu.tr/Basvuru.htm internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

KAYIT OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR;

e-Sertifika Programlarına kayıt olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekli.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı'ndan yeterli puan alamayıp herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilememiş adaylar, e-Sertifika programlarına başvurarak dilediği alanda öğrenim görme imkanı yakalayabiliyor.

Herhangi bir meslekle uğraşırken farklı bir alanda öğrenime ihtiyaç duyan bireyler de e-Sertifika programlarına kayıt yaptırarak ilgi duydukları alanda öğrenim görme imkanı yakalamış oluyor.

Ayrıca KOBİ'lerde yapmakta olduğu işe ait bilgilerini güncellemek isteyen bireyler, e-Sertifika programlarından yararlanabiliyor. Bunların yanı sıra herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olup farklı alanda kendini yetiştirmek isteyen bireylerin de ihtiyaçlarına cevap veren e-Sertifika Programları öğrencilere kendi alanlarının yanı sıra farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor.

Bireylerin İngilizce dil yeterliliklerinin artırılması amacıyla Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından İngilizce e-Sertifika Programları da hazırlandı. Programlar "European Framework of Reference for Languages" kapsamında A1, A2, B1 düzeylerinden oluşuyor. Yine en az lise ve dengi okullardan mezun olmuş herkesin başvurabileceği İngilizce Sertifika Programlarında Cambridge Üniversitesi ve AÜ'nin iş birliği ile hazırlanan ve kendi kendine öğrenme modeli içeren Touchstone Self-Study Edition ders materyalleri kullanılacak.

SINAV MERKEZLERİ

2012 Güz dönemi e-Sertifika Programlarının sınavları Türkiye'de 81 ilde ve Almanya/ Köln'de online olarak gerçekleştirilecek. Böylece katılımcılar yaşadıkları ilden ayrılmadan, kayıt başvurusu sırasında tercih etmiş oldukları ilde yer alan sınav merkezinde, e-Sertifika Programları sınavlarına katılabilecek.

Türkçeyi anadil ve ikinci dil olarak öğrenmek isteyen bireyler için hazırlanan Türkçe Sertifika Programı Güz Dönemi başvuruları da 1 Ekim tarihinden itibaren yapılabilecek. Kayıtlar, internet üzerinden http: //www.tsp.anadolu.edu.tr/Başvuru.htm adresinden gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber