Mamak'ta yaşayan doğulu vatandaşlar bir dernek çatısı altında birleşti

Ankara'nı Mamak ilçesinde yaşayan Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Ardahan ve Iğdır kökenli vatandaşlar bir araya gelerek Doğu İlleri Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin kurucu başkanı Kenan Güler yaptığı açıklamada, ?Mamak son yıllarda Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Ardahan ve Iğdır'dan önemli göçler almaya başladı. Her göç sancılıdır, her yer değiştirme birçok sorunu da beraberinde getirir. Çünkü insanlar bulundukları yerden yeni umutlarla ayrılırlar. Çoğu kez de insanlar umduklarını bulamazlar. Bunun sonucunda da bu insanlar sıkıntılarla karşı karşıya kalırlar. Gençler suça yönelme başlarlar. Bu gençleri ağına düşürün çeteler, suç örgütleri de insafsız bir şekilde kız, erkek ayrımı yapmadan bu insanları sonuna kadar sömürürler. Bu durumun bilincinde olan, bu sıkıntılara şahit olan bizler insanlarımıza nasıl faydalı olabiliriz, diye düşündük. Daha önceden Mamak'a gelmiş ve belirli bir statü kazanmış arkadaşlar, sosyal sorumluluk gereği bir dernek kurmaya karar verdik.? dedi.

İnsan odaklı bir hizmet anlayışı ile hareket edeceklerini ve eğitime önem vereceklerini belirten Kenan Güler, ?Doğu İlleri Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz 2012 yılında kuruldu ve çalışmalarına başladı. Çalışmalara başlamadan önce ne kadar insana hizmet vereceğimizin bir araştırmasını yaptık. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan bu illerimizde yaşayanları tespit ettik. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2011 yılı sonu itibariyle Mamak'ta 560 bin kişi yaşamaktadır. Mamak'ta Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Kars, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Ardahan ve Ağrı illerimizden göç eden, daha doğru ifade ile Mamak'ta yaşayan 38 bin 388 insanımız bulunmaktadır. Bu sayı küçümsenmeyecek kadar yüksek bir rakamdır. Mamak'ın yüzde 15'i Doğu illerimizden gelen insanlardan oluşmaktadır? ifadelerini kullandı.

Kenan Güler açıklamalarını şöyle tamamladı: ?Mamak, Ankara'nın doğu girişidir. İşin realitesine baktığımızda Mamak'ın doğusunda kalan illerin tümü doğu illeri kapsamına girebilir. Yalnız şu bir gerçektir ki, Doğu illerinden gelen insanlarımız eğer Ankara'da kalacaksa ilk tercih ettikleri yer Mamak olmaktadır. Bunun için Mamak bizim açımızdan çok ayrı öneme sahiptir. Doğu illerimizden gelen insanlarımızın en ciddi sorunu fakirliktir, işsizliktir ve devamında eğitimsizliktir. Çağımızın insani belki de tarihinin en tehlikeli en heyecanlı aynı zamanda en ümitli zaman diliminde yaşamaktadır. Bir taraftan hızla gelişen teknolojiler, ışık hızında iletişim, refah mutluluk diğer taraftan yoksul huzursuz kavga ve kargaşa içinde bir dünya. İnsan zekâsı, her gün yeni bir ilerleme kat etmekte, yeni ufuklar keşfetmektedir. Bunlardan en önemlisi asırlardan beri insanlığın içine düştüğü ve bir türlü kurtulamadığı, fakirlik, hastalık, cahillikle mücadele yoluna büyük bir hızla ve ciddiyetle girilmiş olmasıdır. Böylece ekonomik büyüme ve kalkınma tüm ülkelerin en belirgin en önemli amacı haline gelmiştir. Bu amaca ulaşmadaki temel ilke ise ülkenin mevcut kaynak ve imkânlarının gerçekçi ve verimli bir şekilde kullanmaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber