Vali Mutlu, emniyet inşaatını denetledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da depreme hazırlık, kamu binalarının güçlendirilmesi veya yıkıp yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar kapsamında güçlendirilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasını denetledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmayı yürüten inşaat şirketi üyelerinden çalışmalar hakkında bildi aldı.

Çalışmaları yerinde inceledikten sonra açıklama yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, ?İstanbul'da depreme hazırlık kamu binalarının güçlendirilmesi veya yıkıp yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar kapsamında yürüttüğümüz projelerden bir tanesi de İstanbul Emniyet müdürlüğü binamızın güçlendirilmesi işidir. Yaklaşık 1 yıla yakın yapmakta olduğumuz çalışmalarla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzün binasını önümüzdeki 3 ayda tamamlayarak hizmete tekrar açmış olacağız.? dedi.

Mutlu, ?Tabi başta okullarımız olmak üzere bütün kamu binalarının deprem riski ile ilgili olarak depreme hazırlıklı hale getirilmesi büyük önem taşıyor. Bu aşamada da İstanbul'da önemli projeleri tamamladık ve özellikle güvenlik birimlerimizin hizmet ettiği binaları da bu kapsam içinde değerlendiriyoruz.? şeklinde konuştu.

Üsküdar'daki çevik kuvvet binasının da bu kapsamda yıkılıp yeniden inşaa dildiğini anlatan Mutlu, ?Şehrin bütün kamu bina stoklarının iyileştirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında. Özellikle bu vesileyle de şunları ifade etmek istiyorum. Sadece kamuya ait binaların değil, özel ikametlerin de bu manada güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi şehrimizin sağlığı ve geleceği açısından büyük önem arz ediyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber