Şebinkarahisar MYO'nun DGS başarısı

Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulları, 2012 Dikey Geçiş Sınavı'nda toplam 52 öğrencisini 4 yıllık bölümlere gönderme başarısı gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıl Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) 25 öğrencisini 4 yıllık bölümlere yerleştiren Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu bu yıl bu sayıyı iki katına çıkardı.

Yüksekokul Müdürü Fatih Aygün yaptığı açıklamada "Üç yıl önce müdürlük görevine başladığım hafta, bugünkü kurs kadrosundaki arkadaşlarıma DGS'de başarı elde etmenin bir MYO'nun prestiji açısından olmazsa olmaz konu olduğunu belirtmiş ve bu konuda bir çalışma yapmalarını istemiştim. Gelinen noktada yapılan çalışma meyvelerini istikrarlı bir şekilde vermeye başlamıştır" dedi.

Giresun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM) bünyesinde açılan kurslarla öğrencileri sınava hazırladıklarını söyleyen Akgün, "Bu sayede de hem kazanan sayısını her geçen yıl artırdık hem de son yılda Odtü başta olmak üzere niteliği tartışılmaz üniversitelere giderek artan sayıda öğrenci gönderdik.Bu yıl hedefimiz mevcut 52 rakamını 2'ye katlamanın yanı sıra Türkiye'nin iyi üniversitelerine daha çok öğrenciyi göndermektir. Bu amaçla, Teknik Bilimler MYO ve Sosyal Bilimler MYO'da iki ayrı DGS Danışma ofisi kurduk ve bu ofislerde öğrencilere danışmanlık yapacak Öğretim Görevlilerini belirledik. Bundan sonra, sadece Dikey Geçiş Sınavı Kursu ile yetinmeyip, Kamu Personeli Seçme Sınavı başta olmak üzere, öğrencilerimizi çeşitli kurslarla destekleyeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber