Trakya Kalkınma Ajansı 21 kuruma 15 biner liralık destek verecek

Trakya Kalkınma Ajansı, 2012 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında temmuz?ağustos döneminde gelen başvurular arasından destek almaya hak kazananları belirledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ajans uzmanlarından oluşan komisyonun yaptığı değerlendirmede, 34 başvuru sahibinden 21'inin azami 15 bin liralık teknik destekten yararlanmasının uygun görüldüğü bildirildi

Bu yılki desteklemeler için ayrılan 250 bin liralık kaynağın bir bölümünün temmuz?ağustos dönemi başvurularına aktarmak üzere değerlendirme çalışmalarını tamamlayan Trakya Kalkınma Ajansı'nın, Tekirdağ'dan gelen 15 başvurudan 10'unu, Edirne'den gelen 9 başvurudan 5'ini ve Kırklareli'nden gelen 10 başvurudan 6'sını başarılı bulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu 34 teknik destek talebinin büyük bölümünü kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri, belediye ve üniversite gibi kurumlardan gelen mesleki gelişim eğitimleri ve kurumsal kapasite geliştirme çalışmaları oluşturdu. Yerel yönetimlerin planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini arttırıcı faaliyetleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin kalkınmaya katkıda bulunmaya yönelik eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık, gibi etkinlikleri için destek sağlamayı amaçlayan 2012 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında ikinci dönem başvuruları ekim ayının son günü saat 18.30'a dek kabul edilecek. Kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik yenilikçi uygulamaların da özellikle destekleneceği programla ilgili detaylı bilgilere ajansın resmi internet sitesi olan www.trakyaka.org.tr'de yayınlanan başvuru rehberleri üzerinden, program sonuçlarına ise yine kurumun internet sitesinden ulaşılabiliyor.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber