'Amirimden şikayetçiyim...'

Haber Giriş : 15 Eylül 2005 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memuriyetteki 13 yıl hizmet sürem boyunca 1. etap 6 yıllık sicil notu ortalamam 3 amir değiştirmeme rağmen hepsinden 90 'ın üzerinde olması dolayısıyla 1 kademe aldım.

2. etap 6 yılın sonunda son 1 yıl amirim değişti. Son notumun 68 olmasından dolayı alamamış durumdayım.

Eskideki durumumdan hiç farklı birşey değişmediği, tam tersi şubemizde eleman eksildiğinden dolayı 3-4 mühendisin işini tek başıma yürüttüğüm halde son sicil notum 68 olarak verilmiş.

Bilgi edinme yasası ile son sicil notumu öğrenmiş bulunuyorum, fakat benim istediğim sicil raporumdu. Ancak bana sadece ortalama sicil notumu yazı ile bildirip sicil raporumu belge olarak veremiyeceklerini söylediler. (Yasada esneklik var mış o esneklikten yola çıkarak).

Hiç haketmediğim bu sicil notuma sicil yönetmeliğince itiraz hakkım yokmuş. Amir elemanını istediği gibi çalıştırıp her türlü bilgisinden çalışmasından faydalanıp sonrada insiyatif onda diye elemanını sanki çalışmıyor, kaytarıyor pozisyonuna düşürüp, mağdur etmeye nasıl hakkı oluyor.

Resmi kurumlarda çok büyük haksızlıklar oluyor. Bazen çalışan eleman mağdur ediliyor, çalışmayan kaytaran elemanlar var. Şahit olduğumuz sicil notuna sıra gelince 90 ve üzeri not alıyorlar.

Sicil notlarının değerlendirilmesinin yeniden düzenlenmesini istiyorum.

Ayrıca eskiye yönelik haksızlıkları da kapsayacak şekilde. İnsiyatife kalmış işlerde her zaman haksızlıklar oluyor.

Haber Gönder yoluyla yazan: Yargısız insaf

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber