Somalili öğrenciler üniversiteyi bitirmeden ülkelerine dönmek istemiyor

Somalili öğrenciler, ülkelerine Türkiye'de bir üniversite bitirmeden dönmek istemiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesine Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okumak için gelen 29 öğrenciden 14'ü doktor, 6 bilgisayara mühendisi, 2'si devlet başkanı, 4'ü ziraat mühendisi ve 3'ü öğretmen olmak istiyor. Doktor olmak isteyen öğrenciler çocuk hastalıkları ve göz hastalıkları üzerinde uzmanlaşmak istediklerini belirtiyor.

Manavgat İmam Hatip Anadolu Lisesi 9/D sınıfında okuyan Abdurrahman Abdullah İshak, ülkesine çocuk doktoru olarak dönmek istediğini söyledi. Somalilere zor günlerinde sahip çıkan Türkiye'ye karşı vefa borçları olduğunu belirten İshak, 9 ay önce anne ve babasına doktor olmak için Türkiye'ye gittiğini ve Mogadişu'ya doktor olarak dönme sözü verdiğini kaydetti. İshak, "Ülkeme çocuk doktoru olarak dönmek istiyorum. Türkiye okumamız için bize kucak açtı. Dünyada hiçbir ülke Somali halkına böylesi içten sahip çıkmadı." dedi.

Ülkesindeki iç savaşa bağlı geri kalmışlığın önüne bilgisayar mühendisi olarak geçmek istediğini belirten Beşir Kasım da bilgisayar mühendisi olarak Mogadişu'ya dönmek için Türkiye'ye okumaya geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber