Antalya eğitimine iki ödül

Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya'da okullaşma oranının artırılması ile hayırseverlerin eğitim yatırımlarına katkısı için yürütülen iki projeyi ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın ödüllerini törene katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri', Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödüle değer görülen 18 projeden ikisi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Hayırseverlerin Eğitim Yatırımlarına Katkısı' ile ?Okullaşma Oranlarının Artırılması' projeleri oldu. Ödül töreninden önce projenin sergilendiği standı ziyaret eden Bakan Dinçer, ödüle değer görülen her iki çalışma hakkında bilgi aldı.

Ömer Dinçer, ödül töreninde yaptığı konuşmada, eğitim sisteminde kapsamlı şekilde yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarının desteklenmesine, eğitim ve öğretimin niteliğinin yükseltilmesine çalışıldığına değinerek, 'Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'nin bu amaçla yapılan çalışmalardan olduğunu ifade etti. Bakan Dinçer, bundan sonra proje bazlı çalışılacağını söyledi.

Dinçer'in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Bakan Dinçer, Antalya'nın kazandığı ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'a verdi. Gülay'a, müdürlük çalışanları da eşlik etti. Yarışmaya, ülke genelinde 5 bin 471 proje 10 kategoride başvurdu. 13 ilden 18 proje ödüle değer bulundu. Antalya, yarışmaya toplam 5 proje ile başvurdu. Bunlardan ikisi ödül kazandı. ?İlköğretim ve lise başarı artırma', ?Eğitimcilerin eğitimi semineri' ve ?Kır çiçeklerine su' projeleri ülke genelinde dağıtılacak kitaba girmeye hak kazandı.

Antalya'ya 2003 yılından bu yana 5 bin 184 derslik kazandırıldı. Bunların 3 bin 110'u hayırseverler tarafından, geri kalanı ise devlet tarafından yaptırıldı. Antalya'ya kazandırılan derslik sayısında 63'lük artış sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber