Yeni bir dünya rekoru daha kıran Ulusoy, rekoru Neşat Ertaş'a adadı

Serbest dalışta dünya rekoru kıran milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Antalya'nın Kaş ilçesinden dün kırdığı dünya rekoruna bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulusoy, bugün de 'paletsiz, değişken ağırlıklı serbest dalış' branşında 81 metreye dalarak bu dalda kırılan ilk dünya rekorunu elde etme başardı. Ulusoy, yeni rekorunu dün hayatını kaybeden Neşat Ertaş'a adadığını açıkladı.

Dünya Su Altı Konfederasyonu Confderation Mondiale Des Activites (CMAS) gözlemcileri nezdinde yapılan rekor denemesi bugün Kaş'ta gerçekleştirdi. 80 saniyede 81 metreye ulaşan 'soluksuz adam' lakaplı sporcu toplamda 2 dakika 32 saniye su altında kaldı. Serbest dalışın dünyada en yaygın branşlarından biri olan 'paletsiz değişken ağırlıklı serbest dalış' branşında, sporcular sadece maske kullanarak ve beline bağladığı ağırlık ile kılavuz bir ip boyunca dalış yapıyor ve üzerindeki ağırlıkları bırakarak su yüzeyine çıkıyor.

İki günde iki dünya rekoru kırmayı başaran Ulusoy; yeni elde ettiği başarıyı halk ozanı Neşet Ertaş'a adadığını söyledi. Bu rekorun kariyerimin 10. dünya rekoru olduğunu ifade eden Ulusoy, "Bugün elde ettiğimiz 'paletsiz değişken ağırlıklı serbest dalış' branşındaki rekor ile dünyada bu dalda kırılmış ilk dünya rekorunun sahibi oldum. Benim için çok özel bir gün bugün! Yıl içerisinde farklı branşlarda dünya rekoru denemelerim olacak ve Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurmak için elimden geleni yapacağım. Bana inanan, destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber