Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının 1 milyon dolarını çarptı

Haber Giriş : 15 Eylül 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Mensupları Vakfı adına devlet kurumlarının uçak bileti işlerini üstlenen Pınar Koç, 1 milyon dolarla kayboldu.

Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının kurduğu Dışişleri Bakanlığı Mensupları Vakfı, gelirini artırmak için bakanlıkların uçak bileti işlerini üstlenmek istedi. Bu iş için 10 yıl önce TURAŞ adlı bir şirketi aldı. Olaylar da bundan sonra yaşandı. TURAŞ, aslında bilet kesme yetkisi olmayan ve başkanlığını Pınar Koç'ın yaptığı Beyond Turizm şirketi ile çalışmaya başladı. Pınar Hanım, Dışişleri ve Milli Savunma bakanlıkları ile Genelkurmay mensuplarının uçak bileti tanzim işlerini yıllarca sürdürdü.

DIŞİŞLERİ DEVREDE
Ancak, iddiaya göre, ilgili kurumlardan aldığı bilet paralarını TURAŞ'a aktarmadı. "Para nerede?" denildiğinde "Alacaklarımı Genelkurmay ve Milli Savunma'dan tahsil edemiyorum" demekle yetindi. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı yazılı olarak Genelkurmay ve Milli Savunma'ya başvurdu. Beyond Turizm'den satın aldıkları biletlerin paralarını niçin ödemediklerini sordu. Ancak bu kurumlar paraların tamamını ödediklerini, herhangi bir borçları bulunmadığını bildirdi. Böylece dolandırıcılık ortaya çıktı. Tam bu sırada Pınar Koç'un Beyond Turizmi iflas etti. Pınar Hanım 1 milyon dolarla sırra kadem bastı.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber