Velilerin okul isyanı

Okul önünde basın açıklaması yapan veliler, okullarının yerine yenisinin yapılmasını bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ve Çetineller İlköğretim Okulu'na gönderilen Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri, okullarının yerine yenisini yapılmasını ve yeni okul inşaatı bitinceye kadar çocuklarının servis ücretinin devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Okul önünde toplanıp basın açıklaması yapan veliler, talepleri yerine gelinceye kadar eylem yapacaklarını açıkladı ve yaşadıkları sorunları anlattı. Veliler Çetineller İlköğretim Okulu'nun evlerine uzak olduğunu, birçok ailenin maddi durumu el vermediği için çocukların okula yürüyerek gitmek zorunda kaldığını belirtti ve "Okulumuz yıkılalı bir yılı geçti ve hala yerine yenisi yapılmadı. Bir yıldır rezillik çekiyoruz. Çoğu veli asgari ücretle yaşamaya çalışıyor. Kira, elektrik, su ve ısınma parası derken bir de servis parası ödemek zorunda kalıyoruz. Yetkililer sesimizi duysun. En azından okulumuz yapılıncaya kadar servis ücreti karşılansın" diye konuştu.

Ayda 60 lira servis parası vermek zorunda bırakıldıklarını söyleyen velilerden Oya Arıkboğa, "Okulumuz eve çok uzak. Her gün çocuğumu yaya olarak okula getirmek zorundayım. Çocuğum ?ben niye servise binemiyorum' diye soruyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz? derken; Canse Güzel adlı veli de maddi durumu olmayan birçok velinin çocuklarını okula yürüyerek getirmek zorunda kaldığını anlattı: "Kış mevsimi yaklaştı. Çocuğumuzu nasıl okula getireceğiz. Yağmur-çamurda çocuklarımız perişan olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulumuzu yıkmadan önce bu kadar öğrencinin ulaşımlarını nasıl sağlayacaklarını düşüneceklerdi."

Basın açıklamasına katılan Torbalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kuran, ?Buradaki veliler okullarının yapılmasını istiyor. Veliler ve çocuklar perişan durumda. İmkanı olan çocuğunu servise bindiriyor, imkanı olmayan ise çocuğunu yaya olarak okula getiriyor. Yeni okulumuz yapılıncaya kadar bu velilerin servis ücretlerini ödesinler? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber