Kolej başkanı Yücel: 'Evlerde Kürtçe konuşun'

BATMAN'da Bahçeşehir Koleji'nin açılışına katılan Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, çok dilliliğin çocuğun beyin gelişimine katkı sunduğunu belirterek, "Çocuklarımıza ne kadar çok dil öğretebilirsek o kadar çok insanla ilişki ve diyalog içinde olacaktır. Hepiniz evlerde Kürtçe konuşun, bunlardan vazgeçmeyin. Dilden korkmayın" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'den sonra Batman'da da kolej açan Bahçeşehir Koleji'nın açılışı törenle yapıldı. Törene Vali Yılmaz Arslan, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile eğitimcilerin katıldı. Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, yaptığı konuşmada çok dilliliğin önemine değindi. Yücel, "Önce İngilizce'ye başlarsak çocuk anadilini iyi kullanamaz diye bize söylediler. Bugünkü dünyada buna yer yok. Mümkünse çocuğa baştan üç dille başlatın. Sizin şöyle bir şansınız var. Hepinizin belki değil, evlerde Kürtçe konuşun, bunlardan vazgeçmeyin" dedi.

5 YAŞ ERKEN DEĞİL, GEÇTİR

Çok dilliliğin beyin lobunun gelişimine katkıda bulunduğuna dikkati çeken Yücel, "Çift dillilik çocuğun beyin lobunun gelişmesine katkıda bulunacaktır. En azından meseleye böyle bakabilirsiniz. Biz eğitimin hangi noktada nereye gittiğini çok iyi biliyoruz. 5 yaş erken midir? Hayır, değildir, hatta biraz geçtir. Öğrencilerimize Almanca, Arapça, İngilizce ve özellikle de Rusça'yı, Çince'yi öğretmek istiyoruz. Dilden korkmayın. Ne kadar çok dil öğretebilirsek, o kadar çok insan ilişki ve diyalog içerisinde olacaktır. Bahçeşehir kurumlarının her alanda matematik alanında önemli yatırımları kapsayan projeleri olacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber