İnegöl'de ses yarışması düzenlenecek

Bursa'nın İnegöl Belediyesi, Türk sanat müziği (TSM) alanında yeni yeteneklerin keşfedilmesi, amatör sanatçılığın teşvik edilmesi ve yeni sanatçılar kazandırılması amacıyla ses yarışması düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başvurular 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi binasında bulunan Türk Müziği Korosu Sekreterliği'nde alınacak. Yarışmaya sadece İnegöl ilçesinde ikamet edenler katılabilecek.

Gerçekleştirilecek yarışmayla ilgili başvuru şartlarını açıklayan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 8 yaşından büyük herkesin yarışmaya katılabileceğini söyledi. Yarışma katılma yaşının çocuklarda 8-15, büyüklerde ise 16-50 yaş arası olma şartının arandığını belirten Şahin, "Yarışmaya katılacak kişilerin İnegöl ilçesi sınırları içerisinde ikamet etmesi ve ikamet belgeleri ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Profesyonel ya da amatör korolarda halen görev yapan sanatçılar yarışmaya katılamazlar. Yarışmada seçici kurulda görev alacakların birinci derecede hısım ve akrabaları yarışmaya katılamaz. Ön elemelerde ve finalde seslendirilecek eserlerin TRT repertuvarında olması zorunludur." dedi.

Başkan Yardımcısı Şahin, şartların yerine getirilmesinin ardından son olarak adayların nüfus cüzdanlarının fotokopisi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile 27 Eylül ve 5 Ekim tarihleri arasında İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi binasında bulunan Türk Müziği Korosu Sekreterliği'ne başvurmaları gerektiğini bildirdi. Adayların yarışmaya başvurduktan sonra TSM Çocuk Sesler kategorisinde 13 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da, TSM yetişkinler kategorisinde de 14 Ekim Pazar günü saat 10.00'da başvuru sırasına göre belirlenecek eleme programına katılacaklarını belirten Gülhan Şahin, elemelerin İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi binasında bulunan Türk Müziği Korosu İcra Salonu'nda müzik eşliğinde yapılacağını belirtti.

Elemeler sonucunda her iki kategoride 10'ar adayın finale kalacağını söyleyen Şahin, finale kalan adayların final yarışmasından önce bir hafta süre ile eğitime tabi tutulacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber