Bağcılar'a Altın Karınca'da 2 ödül birden

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar Belediyesi İSO 27001 Güvenlik Sertifika Projesi ile birinci; AB destekli Her Ev Bir Anaokulu Projesi ile de üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Kanıca ödülleri sahiplerini buldu. Bağcılar Belediyesi iki proje ile bir birincilik bir üçüncülük ödülü aldı. Taksim Martı Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine çok sayıda belediye başkanı katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Marmara Belediyeler Birliği Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması ödül töreninin ismi bu yıl Altın Karınca belediyecilik ödülleri olarak değiştirildi. Turkcell'in desteğiyle altı farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya belediyeler toplam 512 proje ile katıldı, 203 proje ise finale kaldı.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı yarışmanın jüri üyeleri ise 12 akademisyen ve uygulayıcıdan oluştu.

BAŞKAN ALTEPE: TÜRKİYE'NİN EN PRESTİJLİ YEREL YÖNETİMLER ÖDÜLÜ

Programda konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerinden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye'nin en saygın yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor? dedi.

BAĞCILAR'A 2 ÖDÜL BİRDEN

Bağcılar Belediyesi, iki proje ile bir birincilik ve bir üçüncülük ödülü aldı. İSO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi projesi birincilik ödülüne layık görülürken, AB destekli Her Ev Bir Anaokulu Projesi de üçüncülük ödülüne layık görüldü.

İSO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi tüm dünyada kabul görmüş en saygın sertifika olma özelliğini taşıyor. Bağcılar Belediyesi, İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi ile ortaklaşa yürüttüğü İSMEP Projesi kapsamında İSO 27001 sertifikasını almıştı.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kuruluşun hangi bilgi varlıklarına sahip olduğunun farkına varmasını sağlıyor. ISO 27001 Sertifikası ile kontrol sistemleri ile koruma metotları belirleniyor. İş sürekliliği sağlanırken, olası bir felaket halinde, işe devam etme yeterliliğine sahip olunabiliyor. Sistemle bilgiye yetkisiz kişilerin erişimi de engelleniyor. Kurum bu sistemle bilgi güvenliği konusunda riskleri de görerek buna uygun bir yönetim ortaya koyabiliyor. Dünyada çok az kuruluşun sahip olduğu 27001 Sertifikası Türkiye'de aralarında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sabancı Holding gibi kuruluşların yer aldığı sayılı üst düzey kuruluşta bulunuyor.

Bağcılar'a üçüncülük ödülü getiren Her Ev Bir Anaokulu Projesi ise Bağcılar Belediyesi'nin AB'nin fon desteğinde gerçekleştirdiği, anne ve anne adaylarına okul öncesi eğitimi amaçlayan bir proje. Proje, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde bir yıl süre ile uygulanmış ve 602 anne ve anne adayı kursa katılarak sertifika almıştı.

Bağcılar Belediyesi'nin ödüllerini Birlik Başkanı Recep Altepe verdi. Ödülü, bir iş gezisi çerçevesinde Çin'de bulunması dolayısıyla Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın adına Başkanvekili Muhterem Şahin aldı.

Marmara Belediyeler Birliği'nin Altın Karınca Ödüllerini özellikle belediyelerin teşvik edilmesi açısından son derece önemli gördüklerini ifade eden Muhterem Şahin yaptığı açıklamada, Altın Karınca Ödülleri için Marmara Belediyeler Birliği'ne teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber