Eğitim-Sen: Yeni ÖSS 2008 - 2009 döneminde başlasın

Haber Giriş : 15 Eylül 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) 2006 yılında uygulamaya koyacağı yeni Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sistemine 2008 - 2009 döneminde başlaması gerektiğini söyledi.

Koncuk, yaptığı açıklamada, ÖSS sisteminde, Türkiye gerçeklerine uymayan bir takım yeniliklerin ortaya konmaya çalışıldığını, ancak Milli Eğitim Bakanlığı dahil hiç kimsenin buna tepki göstermediğini belirtti. Bu sistemin, öğrencileri aileleriyle birlikte düşünüldüğünde 7 - 8 milyon insanı ilgilendirdiğini vurgulayan Koncuk, "Anne - babalarımız umutlarını çocuklarına bağlamış. Çocuklarımızdan daha büyük sermayemiz yok. Dolayısıyla şu anda ÖSS'ye girip kazanamayan 1 milyon 300 bin öğrenci var. Bu da seneye 1 milyon 800 bin öğrenci ÖSS'ye girecek demektir" dedi.

Sistemin, öğrencileri adeta ters köşeye yatıracağını ifade eden Koncuk, "Yabancı dil bölümünden sınava girmek durumunda olan öğrenci Fen ve Matematik soruları da çözecek. Eşit ağırlıktan giren öğrenci Fen Bilgisini de çözmek zorunda bırakılacak. Ya da sözel öğrencisi Matematik - Fen Bilgisi'ni çözmek zorunda kalacak. Şimdi böyle bir anlayışla önümüzdeki yılda, bu yılki sınavda sıfır çeken 57 bin 163 öğrenci sayısı, 2006'daki yeni sistemli ÖSS'de iki katına çıkacak" diye konuştu.
ÖSYM sorumlularının aldığı kararların önümüzdeki yıllarda üniversite girişlerinde yeni sıkıntılar, yeni problemler getireceğini söyleyen İsmail Koncuk, "Mutlaka tedbirler alınmalı, ÖSYM Başkanlığı kendi başına bırakılmamalı. ÖSYM Başkanlığı tarafından 2006 için ihdas edilecek ÖSS sistemi yeniden gözden geçirilmeli. Eğer değiştirilecekse de bugün değil, 4 yıllık lise mezunların verileceği 2008 - 2009 eğitim - öğretim döneminde uygulanmalı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber