Coralla yeniden Adapazarı fabrikasında üretilecek

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, yeniden Corolla marka otomobil üretimine başlayacaklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özer, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de yeniden Corolla üretmekten duyduğu mutluluğu belirtti. Üretimin yeniden Türkiye'ye verilmesinde kaliteli üretim yapmalarının önemli olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Corolla, üretimine yeniden başlanması yönünde alınan kararda kaliteli üretim yapmamız büyük rol oynadı. Çalışanlarımızın, yan sanayimizin, tüm iş ortaklarımızın özverili çalışmalarına duyulan güvenin bir sonucu olarak yeniden Corolla üretimine başlayacağız. Türkiye ekonomisine ve topluma katkılarımız artarak devam edecektir. Corolla sedan üretimi için Adapazarı fabrikasında istihdam edilmek üzere mevcut iş gücüne ilave olarak, 700-800 kişilik yeni eleman alımı gerçekleştirilecek."

Bu arada Corolla'nın 11. jenerasyonu, 150 milyon Euro tutarında yatırımla 2013 ikinci yarıdan itibaren Toyota Sakarya fabrikasında üretilecek. Toyota Corolla, 1994-2006 döneminde de Sakarya fabrikasında üretilmişti. Bu fabrikada halen Auris ve Verso modellerinin imalatı yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber