Rektör Kocacık: Cumhuriyet Üniversitesi'nin marka olması için çalışıyoruz

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitenin dışa açılması için girişimler başlattıklarını, Microsoft ile yaptıkları görüşmede Bilişim Akademisi kurulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocacık, Sivas'ın ve üniversitenin marka olması için çalışmalar yaptıklarını, yeni bir tıp fakültesi binası inşa etmeyi planladıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, senato binasında düzenlediği basın toplantısında görev süresi içinde gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göreve geldiği zaman ilk çözdüğü konulardan birinin yönetmelikteki sıkıntılar olduğuna değinen Prof. Dr. Kocacık, yaptıkları düzenleme ile bazı bölümlerde tek dersten kalan öğrencilerin 1 sene beklemesinin önüne geçildiğini ifade etti.

Kocacık, üniversite olarak Bahçeşehir, Kadir Has ve Hacettepe üniversiteleri ile bilimsel alışveriş ve öğrenci değişimi yapılabilmesi için görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Üniversitenin 170 milyon lira bütçesinin olduğunu kaydeden Kocacık, 100 milyon liranın maaşlara, 24 milyon liranın ise mevcut yatırımlara gitmesi nedeniyle yeni yatırımlara ve projelere kaynak kalmadığından yakındı. Kocacık, bütçenin artırılması konusunda yaptıkları girişimlerin olumlu yönde sonuçlandığını anlattı.

Yeni projeler ve yatırımlar konusunda İstanbul'da iş adamlarıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Kocacık, iş adamlarına projeler sunarak Sivas'a yatırım yapmalarını istediklerini, kasım ayında kendilerini Sivas'ta ağırlayarak yatırım alanları konusunda bilgilendireceklerini söyledi.

Kocacık, bilim teknolojileri konusunda Cumhuriyet Üniversitesi olarak Ankara'da Microsoft yetkilileri ile görüştüklerini ve firmanın Bilişim Akademisi kurmayı kabul ettiğini müjdeledi. Kocacık, Microsoft'un 5 fakültede uygulayacağı program sonunda katılımcılara uluslararası sertifika vermesinin üniversite açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Üniversitede yapılması planlanan 3 bin metrekarelik araştırma merkezini görüşmeler sonrası 10 bin metrekareye çıkardıklarını aktaran Rektör Kocacık, bölgeye hitap edecek böyle bir merkezin gelecek açısından gerekli olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet Üniversitesi'nin şu an sadece hasta nakilleriyle gündeme geldiğini kaydeden Kocacık, ?Biz istiyoruz ki Ulaş Tarım İşletmeleri'ni devir alalım. Şimdiden açacağımız ziraat fakültesinin temeli olsun. Hukuk Fakültesi açalım. Kızılırmak gibi bir değerimiz var kullanamıyoruz. Eskişehir'de Porsuk Çayı ne güzel değerlendirildi. Kızılırmak kenarında da çay içilebilecek, dinlenebilecek alanlar olsa, bu gibi projeleri yetkililerle paylaştık."

Tıp Fakültesi'nde 13?14 ameliyathanenin Sağlık Bakanlığı standartlarına yükseltilmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Kocacık, şunları kaydetti: "Yeni MR cihazları alınması şart. Onkoloji Hastanesi için birkaç cihaz alınması gerekiyor. Birçok bölüm için ek bina gerekiyor. Öğrenci sayısı arttıkça yeni yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Mühendislik Fakültesi'nde 4 bölüm için yıkım kararı çıktı, o binalara yeni yer ayarladık. Tıp Fakültesi için yeni bir bina düşünüyoruz. Şuan altından su çıkıyor. Yeni bir bina gerekiyor. Onun planlamasını da yaptık.?

Toplantıda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Prof. Dr. Okay Bulut ile Genel Sekreter Nevzat Yaşar Aşıkoğlu da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber