Tarıma dayalı ekonomik yatırım destekleri masaya yatırıldı

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği(ERGİAD)'nin Tarım Hayvancılık Gıda Komitesi'nin haftalık toplantısında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sağlanan 7. etap hibeler masaya yatırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantında ERGİAD üyelerinin bu hibelerden faydalanılması çağrısı yapıldı.

Tarım Hayvancılık Gıda Komitesi'nin haftalık toplantısına katılan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) Uzmanı Ahmet Hasdemir tarıma dayalı ekonomik yatırım destekleri hakkında bilgi verdi. Hasdemir, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasına dikkat çekerek, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. 'Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmeli' diyen Hasdemir, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Gıda güvenliğinin konusuna da değinen Hasdemir, "Kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması için çalışma yapılmalı." dedi. Hasdemir, "Yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına yönelik hibe esasına dayalı desteklemelerdir." şeklinde konuştu.

Hasdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 300 bin liraya varan hibe desteğinin sağlandığını vurguladı.

ERGİAD, Gıda Komitesi Başkanı Nihat Arslan, haftalık yapılan komite toplantıların yatırımcılar için verimli geçtiğini ifade etti. Arslan, bölgede tarım sektörünün ve faaliyet gösteren yatırımcıların hibeden faydalanmalarının bölge için önemli olduğunu söyledi. Bu hibelerle yeni istihdam kapılarının açılacağını belirten Arslan, desteklerin tarım sektörünün gelişmesinde katkı sağlayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber