Rektör Coşkun: Toplumun, dini doğru bilen donanımlı kimselere ihtiyacı var

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, toplumda dini doğru bilen, yetişmiş, donanımlı kimselere çok fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Halep Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Nizar Akıl, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileriyle bir araya geldi. İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle beraber olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Coşkun, öğrencilerin, üniversitede yapılan etkinliklere aktif olarak katılmalarının gereğini vurguladı. Dini doğru bilen, yetişmiş, donanımlı kimselere toplumun ihtiyacının çok fazla olduğunu, bunun için ilahiyat öğrencilerinin gece gündüz özveri ile çalışmalarının ve kendilerini birkaç alanda iyi bir şekilde yetiştirmelerinin gereğini söyleyen Coşkun, önümüzdeki yılda İlahiyat Fakültesi eğitim öğretim kadrosunun, yeni bina ile birlikte daha da zenginleşeceğini ifade etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar da ikinci eğitim öğretim yılına giren fakültede öğrenci sayısının 250'ye ulaştığını, bu yıl öğrenci alan 40 civarındaki ilahiyat fakülteleri içerisinde 15'nci sırada öğrenci aldığını kaydetti.

Konuşmaların sonrasında 2011?2012 öğretim yılında dönem birincisi olan Zehra Kaya ve dönem ikincisi Zeynep Ergül'e ödülleri verildi. Dönem ikincisine ödülünü takdim eden misafir Rektör Prof. Dr. Nizar Akıl, derece alan öğrencileri tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber