Umuda yolculuk Ayvalık'ta sona erdi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Burma ve Afganistan'lı 30 mülteci yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuzla Jandarma Karakolu'na bağlı ekipler, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, bugün sabaha karşı saat 02.30 sıralarında, Çanakkale ile İzmir'i birbirine bağlayan E-87 kara yolunun Akkuşlar mevkii önünden geçmekte olan bir özel otomobil ile bir minibüsü durdurdu. Jandarma ekiplerinin her iki araçta yaptıkları aramalarda 17'si erkek, 6'sı kadın ve 7'si de küçük çocuklar olmak üzere 30 mülteci ile bu grubu yasa dışı yollardan yurt dışına kaçırmaya çalışan şebekeye mensup 1 kişi kıskıvrak yakalandı.

Özel aracı kullanan şoförün karanlıktan yararlanarak izini kaybettirdiği öğrenilirken, Burma ve Afgan mülteciler, Tuzla Jandarma Karakolu'na götürüldü. Öğleden sonra Ayvalık Devlet Hastanesi'ne getirilen mülteciler, burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Polise teslim edilen mültecilerin basın mensuplarına görüntü vermek istememeleri de dikkati çekti.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, yakalan mültecilerin sağlık kontrollerinin ardından ülkelerine geri gönderileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber