Köye öğretmen atanmayınca dersbaşı yapamadılar

Suşehri ilçesine bağlı Beydeğirmeni köyündeki birleştirilmiş sınıflı ilkokulda eğitim gören 30 öğrenci, dersbaşı yapmak için okullarına öğretmen atanmasını bekliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Beydeğirmeni köyünde her sabah önlüklerini giyerek okula giden ancak öğretmen görevlendirilmediği için 2 haftadır ders yapamayan çocuklar, okul bahçesindeki oyun parkında bir süre vakit geçirdikten sonra evlerine dönüyor. Çocuklar dersbaşı yapacakları günü iple çekerken, velileri de okula öğretmen atanmasını talep ediyor.

Öğrencilerden Emine Karabacak, öğretmenlerinin askere gitmesinin ardından okullarına atama yapılamadığını belirterek, "Öğretmenimiz olmadığından canımız sıkılıyor. Biz ders yapmak istiyoruz" dedi.

Hakan Güler adlı öğrenci ise yaz tatili için kendilerine verilen ödevleri yaptıklarını ifade ederek, "Her gün buraya gelip, 'öğretmen geldi mi-' diye bakıyoruz. Daha sonra evlerimize gidiyoruz" diye konuştu.

Beydeğirmeni köyü sakinlerinden Suşehri Sulama Birliği Başkanı Arif Şahin de köylerinin 150 hane olduğunu belirterek, "30 öğrencimiz var. Eğitim döneminde ikinci hafta bitmesine rağmen öğrencilerimiz eğitime başlayamadı. Bir an önce öğretmen atamasının yapılmasını istiyoruz" dedi.

Velilerden Murat Şahin ise İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduklarını ifade ederek, "Bir çözüm bulamadık. Çocuklarımız ağlıyor. Bir an önce öğretmen atanmasını çok istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sema Keskin adlı veli de 3 çocuğunun okula gittiğini belirterek, çocukların dersbaşı yapamaması nedeniyle zor durumda olduklarını söyledi.

Suşehri Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru ise ilçede 56 eğitim kurumu olduğunu belirtti. Beydeğirmeni, Akıncı ve Eskimeşe köy okullarının kapalı olduğunu ifade eden Kuru, bu okullara önümüzdeki hafta içerisinde öğretmen görevlendirileceğini bildirdi.

Bakanlık talimatıyla, ilköğretim müfettişlerinin incelemesi sonucunda 10 ve üzeri öğrencisi olan 6 köy okulunun yeni eğitim-öğretim yılında tekrar açıldığını belirten Kuru, şunları kaydetti:

"4 ve 5'lerde norm fazlası bulunan öğretmenlerimizi bu okullarımızda görevlendireceğiz. Bu bağlamda, Türkiye genelinde 17 bin norm fazlası sınıf öğretmeni bulunmaktadır. Bakanlığımız, alan geçiş düzenlemesi adı verdiği düzenlemeyle bu norm fazlası öğretmenleri eritme çabasında. Bu nedenle bizim ilçemizde de açılan bu köy okullarımıza henüz atama yapılmadı. Bu konuda il tarafından atanmasını bekliyoruz. ya da alan geçişi yapıldıktan sonra bu köylerimizin ataması yapılacak ve bu okullarımızın mağduriyeti giderilecek. Çünkü şu anda biz oralara bu alan geçişinden dolayı ücretli öğretmen görevlendiremiyoruz. Bu şartlarda ücretli öğretmen görevlendirdiğimiz takdirde kamu zararıyla karşı karşıya kalmak durumunda kalacağız. Alan geçişi yapılacak öğretmenlerden sonra geçiş yapacak öğretmen olmaması durumunda ancak o zaman ücretli öğretmen ataması yapılacaktır."

Muhabir: Faruk Kara / Ahmet Ekici

Yayıncı: Cemal Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber