Toprak kaymasına saksılı önlem

Bozüyük'te yeni düzenlenen Musa Pınarı Caddesi'nde meydana gelebilecek toprak kaymasını önlemek amacıyla beton çiçekliklerle teraslama çalışması başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozüyük Belediyesi tarafından Musapınarı Caddesi'nde yapılan yol düzenleme çalışmaları esnasında, caddenin Osmancık Caddesi ile birleşme noktasında bulunan evlerin önünde meydana gelen yüksek şevin toprak kaymasına neden olmasını önlemek amacıyla çiçek saksılarla duvar örülmesine başlandı.

Bozüyük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Temmuz ayı içerisinde Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan Musa Pınarı Caddesi'nin yol kodu düşürülerek Osmancık Caddesi ile bağlantısı yapıldı. Cadde üzerinde yol kodunun düşürülmesi ile yüzeye yaklaşan su ve kanalizasyon hatları da yenilenerek derine alındı. Yol çalışmalarına paralel olarak Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarla da içme suyu ve kanalizasyon hattı yenilenen Musa Pınarı Caddesi, ayrıca 12 metreye kadar genişletildi,

stabilize malzeme ile sıkıştırılarak düzenlendi ve asfaltlanmaya hazır hale getirildi.

Musa Pınarı Caddesi'nde başlatılan asfalt sathı kaplama çalışmaları da kısa süre içerisinde tamamlanarak yol trafiğe açıldı ve mahalle halkının kullanımına sunuldu. Bölgede beton çiçek saksıları ile yapılan teraslama çalışmaları ile evlerin toprak kaymasına karşı daha güvenli bir hale getirilmesi ve güvenlikle birlikte estetik bir görünüm kazandırılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber