Fuhuş çetesi çökertildi

Gaziantep polisinin fuhuş şebekesine yönelik düzenlediği operasyonda 7 kadın ile fuhşa aracılık eden 16 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep kent merkezinde bir fuhuş şebekesinin il merkezi, ilçeler ve Şanlıurfa'da fuhuş için aracılık yaptığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde başlatılan operasyonda, şebeke üyeleri yaklaşık 4 ay boyunca takibe alındı. Yapılan takipte şebekenin 17 yaşından küçük bir kız çocuğu ile birlikte 2 kişiye zorla fuhuş yaptırdıkları, özellikle Nizip ilçesi ve Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine kadın pazarladıkları belirlendi.

Yapılan takibin ardından polis, savcılığın izniyle Gaziantep'te 12, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 3 ve Nizip ilçesinde bir adrese baskın yaptı. Operasyonda gözaltına alınan 7 mağdur kadın ile bu kadınlara fuhuş yaptıran, aracılık eden veya fuhşa teşvik eden, maddi menfaat temin eden 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 7 kadın serbest bırakılırken, diğer 16 şüpheli ise ?fuhuş yapmak, yaptırmak amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, fuhşa aracılık ve yer temin etmek, fuhşa teşvik etmek, fuhuştan maddi menfaat temin etmek, yaşı küçük kızın fuhşuna aracılık etmek ve çocuğun cinsel istismarı? suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber