Kahraman hostesin müzedeki eşyalarına yoğun ilgi

İngiltere'de, 1968'de uçakta çıkan yangında yolcuları kurtarırken hayatını kaybeden 22 yaşındaki hostes Barbara Jane Harrison'un müzede sergilenen eşyalarına yoğun ilgi gösteriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyada nadir havayolu şirketi müzelerinden biri olan British Airways'in genel merkezindeki müzede uçaklar, kabin hizmetleri, fotoğraflar ve maketler eşliğinde anlatılıyor. Ayrıca müzede geçmişten günümüze uçuş ekiplerinin kıyafetleri de sergileniyor. Müzede yer alan bir kabin görevlisinin fotoğrafına ve madalyasına ise ayrı bir saygı gösteriliyor.

Müzede özellikle kabin görevlisi Barbara Jane Harrison'un uçak yangınında yolcuları kurtarma hikayesi, eşyaları ve madalyalarının bulunduğu bölüme yoğun ilgi gösteriliyor. Barbara Jane Harrison hikayesi müzedeki bölümde şöyle anlatılıyor: 8 Nisan 1968 tarihinde, British Overseas Airways Corporation(BOAC)'ın 712 sefer sayılı uçağı Sydney'e gitmek üzere Londra Heathrow Havalimanından kalktı. Kalkıştan kısa bir süre sonra Boeing 707 tipi uçağın ikinci motoru yandı ve kanattan koparak düştü. Uçak 2.5 dakikada inmeyi başardı ama yangın kanatta devam etti ve gövdeye yayıldı. Harrison ve başka bir kabin memuru uçağın arka tarafındaki acil çıkış kapılarını açarak 'slideyi' şişirdiler. Yangın devam etmesine rağmen Harrison uçakta kaldı ve birçok yolcunun kurtulmasına yardım etti. Yangın yayılırken, uçağın arka kısmından kaçmak imkansız hale geldi ve Harrison kalan yolcuları başka çıkışa yönlendirdi. Kendini kurtarmak için uçağı terk etmeyi reddetti. Cenazesi, arka koltuklardan birinde oturan engelli biri yolcunun yanında bulundu. Harrison engelli yolcuyu kurtarmaya çalışırken öldü."

Jane Harrison, York'taki Fulford Mezarlığı'na gömüldü.Jane Harrison'a yolcuların kurtulması sırasında göstermiş olduğu kahramanlıktan dolayı ölümünden sonra Kraliçe 2. Elizabeth tarafından George Cross nişanı verildi.

British Airways Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Barbaros Şahin, müzede çalışanların hepsinin emekli British Airways personeli olduğunu söyledi. Müzede gönüllü olarak görev aldıklarını ifade eden Şahin, ?Bu aynı zamanda çalışanların şirkete bağımlılığını da gösteriyor. İlk uçuştan bugüne kadar olan bilgileri alabiliyorsunuz bu bizim için övünç kaynağıdır. Speedbird Centre`da sergide olan koleksiyonumuz gerçekten benzersizdir. British Airways geçmişi ve geleceğiyle birçok havayolunun örnek aldığı bir tarihe sahiptir ve biz bu tarihi çalışanlarımıza ve yolcularımıza göstermekten gurur duyuyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber